?DİYANET İŞLERİ BAŞKANIMIZ BAŞARILI BİR İLİM ADAMIDIR?

 ?DİYANET İŞLERİ BAŞKANIMIZ BAŞARILI BİR İLİM ADAMIDIR?

AKP´li Çelik, Ali Erbaş´ın, Kadir Mısıroğlu´nu ziyaretine ilişkin soruya Diyanet İşleri Başkanımız, Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz tarafından taktir edilen bir ilim adamıdır,? yanıtını verdi .

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş´ın, Kadir Mısıroğlu´nu ziyaretine ilişkin soru üzerine, "Hasta ziyaretinin ideolojisi ve siyaseti olmaz. Tartışmaları doğru bulmuyoruz. Bu tartışmalar neticesinde de Cumhurbaşkanımız bu düşüncesinin kamuoyuyla paylaşılmasını istemiştir," dedi

 Ömer Çelik düzenlediği basın toplantısında  konu ile ilgili şunları söyledi:

?İnsani bir ziyaretten siyasi sonuçlar çıkartılmasını doğru bulmuyoruz?? 

 ?Diyanet İşleri Başkanımız Cumhurbaşkanımızın taktir ettiği bir ilim adamı ve yöneticidir. FETÖ´ye karşı, PKK´ya karşı, gençlerimizin bunların sapkın ideolojilerinden korunması konusunda son derece gayretli bir ilim adamı olarak değerlendirilmektedir. Bu çalışmaları sebebiyle FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin de hedefindedir. Bu ziyaret insani bir ziyarettir. Her insani ziyaretten siyasi sonuçlar çıkartmak, her insani ziyaretten bir ideolojik tartışma yapmaya başlarsak bunun sonu gelmez. Diyanet İşleri Başkanının kıyafeti söz konusu ediliyor. Diyanet İşleri Başkanımızın kıyafeti bellidir, o kıyafetle bu ziyaretleri yapıyor. Hasta ziyaretinin ideolojisi ve siyaseti olmaz. İnsani bir ziyaretten siyasi sonuçlar çıkartılmasını doğru bulmuyoruz. Diyanet İşleri Başkanımız, Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz tarafından taktir edilen bir ilim adamıdır. Bu çağrılara cevabımız bu şekildedir? dedi. 

Son zamanlarda her meselenin Atatürk ile ilgili tartışmaya dönüşmesini de doğru bulmadıklarını da  belirten Çelik, ?Gazi Mustafa Kemal ortak değerimizdir. Tarihsel kişilikleri, tarihsel liderlikleri eleştirirken saygı sınırlarını aşmak ya da desteklerken bunu bir tabu haline getirmek şeklindeki yaklaşımlara karşıyız. Her tartışmadan böyle bir sonuç çıkartmak, her olayda Atatürk ile ilgili bir tartışma zemini oluşmasını doğru bulmuyoruz? diye konuştu.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı