DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI´NDAN KATAR´DAKİ ASKERİ ÜS AÇIKLAMASI

   DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI´NDAN KATAR´DAKİ ASKERİ ÜS AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, "Bölge ülkelerindeki diğer yabancı askeri üsler veya unsurlar gibi bizim Katar´daki askeri mevcudiyetimiz de iki ülke arasında egemenlik yetkilerine dayanarak alınan bir karara dayanmaktadır" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Müftüoğlu, bazı Körfez ülkelerinin Katar´daki Türk askeri üssünün kapatılmasına yönelik talepte bulunduklarına ilişkin basında çıkan haberler hakkında açıklamada bulundu.

Müftüoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Katar ile bazı Körfez ülkeleri arasında ortaya çıkan krizin hala aşılamamış olmasından üzüntü duyuyoruz. Bu kriz ile Katar´la 2014 yılında imzaladığımız anlaşma uyarınca yürüttüğümüz askeri üs kurma çalışmaları arasında bir bağlantı göremiyoruz. Daha önce çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Katar´da konuşlanmasının amacı bölgenin güvenliğine katkı yapmak ve Katar´a askeri eğitim desteği sağlamaktır. Bu faaliyetlerimiz herhangi bir ülkeye karşı değildir. Türkiye´nin tüm Körfez ülkeleriyle çok yakın ilişkileri bulunmaktadır. Türkiye ile Körfez İşbirliği Konseyi arasında stratejik diyalog mekanizması mevcuttur. Katar´da askeri üssümüzün kurulması Körfez İşbirliği Konseyi´yle bölgesel barış, güvenlik ve istikrarın korunmasına yönelik ortak vizyonumuzla uyumludur. Esasen, bölge ülkelerindeki diğer yabancı askeri üsler veya unsurlar gibi bizim Katar´daki askeri mevcudiyetimiz de iki ülke arasında egemenlik yetkilerine dayanarak alınan bir karara dayanmaktadır."  

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı