Tarih: 23.12.2017 15:59

?CUMHURİYET YANLISI HERKES KUBİLAY OLMALIDIR?

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, ulusal kurtuluş mücadelesinin ardından Atatürk ve arkadaşları tarafından kurulan laik Cumhuriyete karşı İzmir Menemen´de ayaklanan gerici yobazlar tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki´yi saygıyla ve minnetle andıklarını söyledi. Asteğmen Kubilay´ın laik Cumhuriyet için bir simge olduğunun altını çizen Barut, "Kubilay´ın canını feda ettiği mücadeleden hiçbir şekilde geri adım atmayacağız" dedi.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut,  Cumhuriyetin ilanından yedi yıl sonra Menemen´de ortaya çıkan Cumhuriyet karşıtı yobazların Asteğmen Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki´yi Menemen´de alçakça katlettiğini ifade etti.

Laik cumhuriyeti korumak için gerici yobazlara karşı duran ve bu uğurda yaşamını yitiren Asteğmen Kubilay´ın aydınlanma devriminin ve gericiliğe karşı mücadelenin simgelerinden biri olduğunu belirterek, "Kubilay´ı da Bekçi Hasan ve Şevki´yi de hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız" diye konuştu.

16 Nisan referandumuyla Türkiye´de rejimin tek adamlığa evrildiğini anımsatan Barut, gelinen noktada Cumhuriyet yanlısı herkesin birer Kubilay olması gerektiğinin altını çizdi. Barut, "Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet´in yıkılmasına asla izin veremeyiz. Cumhuriyetin ortadan kalkması ulusun yeniden karanlığa gömülmesi, yurttaşlıktan kulluğa geçiş ve yobazlığın hakimiyeti demektir" ifadelerini kullandı.  

87 yıl önce alçakça katledilen devrim şehidi Kubilay´ı, Bekçi Hasan´ı ve Bekçi Şevki´yi, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Turan Dursun gibi devrimcileri de saygıyla ve minnetle andıklarını ifade eden Barut, "Yolumuz Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün yolu, hedefimiz ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmaktır" şeklinde konuştu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —