Tarih: 17.10.2018 15:52

CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞDANIŞMANI: ?TÜRKİYE KAŞIKÇI OLAYINI FAZLA DEŞELEMİYOR?

Facebook Twitter Linked-in

Yazısında, Suudi Arabistan´ın Kaşıkçı olayı nedeniyle zor durumda olduğunu ifade eden Çevik´in, Türkiye´nin ise Cemal Kaşıkçı vakasını fazla deşmeyip Suudi Arabistan Kralı Selman´a yardımcı olduğunu dile getirdiği yazısında şu görüşler paylaşıldı:

?Suudi Arabistan şu veya bu şekilde gazeteci Cemal Kaşıkçı yüzünden gerçekten işin içinden çıkılmaz bir noktaya geldi? Suudi Arabistan´ın İstanbul Başkonsolosluğuna iki hafta önce giren ve yok olan Kaşıkçı yüzünden bütün dünya şimşekleri Suudi kraliyet ailesinin üzerine hedeflemiş durumda?

Bu işlerden sorumlu olabileceği düşünülen ve son yıllarda Orta Doğu´da ve kendi ülkesinde at oynatan Veliaht Prens Selman bir anda sessizliğe bürünüp ortadan kayboldu ve direksiyona ?kriz çözücü? olarak Kral Selman bin Abdulaziz geçti?

/resimler/2018-10/17/1555427457289.jpg

Amerikan basınına göre, Suudiler Kaşıkçı´yı sorgularken ?kazara? öldürdüler ve yakında bunu açıklayacaklar?

Kral Salman, ABD Başkanı Donald Trump´la telefonda görüştü ve dün de Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile yüz yüze görüşerek uluslararası bu skandalı nasıl çözeceklerini tartıştılar?

Hatta Trump Kaşıkçı´nın öldürüldüğünü ve bundan ?serseri katillerin? sorumlu olabileceğini söylüyor? Yani artık bu işin bir cinayet olduğunu, bunun Suudi ?serseriler? tarafından işlendiğini tahmin ediyor?

Yani birileri Kral Selman´ın bilgisi dışında bir şeyler yapmış?

Türkiye kendisine tepeden bakan, hatta PYD´ye ve YPG´ye yardım eden, Birleşik Arap Emirlikleri ile ülkemize karşı bazı fitnelerin içine girdiği sanılan Veliaht Prens Selman´ın yaptıklarına karşı bu olayı kullanıp dünyayı Suudilerin başına yıkmak yerine yine Kraliyet ailesine dostluğunu gösterip olayı fazla deşelemeden, aksine iyi niyetle adımlar atarak Kral Selman´a yardımcı oluyor?

İşte bu yüzden Kral Selman, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ı arayıp teşekkür etti. Türkiye gerçekten kıymetini bilene iyi dost.?

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —