Tarih: 19.08.2016 17:13

?CIA´NIN ELİNDE DARBE KONUSUNDA DAHA FAZLA BELGE VAR?

Facebook Twitter Linked-in

Toplam 644 hakim ve savcının görev yerlerinin belirleneceği 5. dönem adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısı adayları ile 2. ve 11. dönem idari yargı hakim adayları kura töreni, Yenimahalle´de bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi´nde gerçekleşti.

Kura töreninde konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakim ve savcı adaylarına seslendi ve şöyle konuştu:

 "Asıl zorluk bundan sonra başlamaktadır. Bugüne kadar yaptıklarınız bundan sonra yapacaklarınızla mukayese edildiğinde bundan sonra yapacaklarınızın daha da önemli olduğunu yaşayarak göreceksiniz. Üstlendiğiniz görev, şerefli bir görevdir. Yer, gök ne varsa her şeyin adalet üzerinde durduğuna inanan bir medeniyetin mensuplarıyız. Eğer adaletin kaybolduğunu insanlar görür, buna inanırsa orada hiçbir şeyi ayakta tutma imkanı kalmaz. Mülkün temeli adalet ama her şeyin temeli adalet, sadece mülkün değil. Temeli adalet olmayan dünyada ve kainatta hiçbir şey yoktur. Onun için adaleti bozan, adaleti bozmak için sirayet eden her şey bilin ki dünyanın da, kainatın da, insanların da en birinci düşmanıdır"

?CIA´İN ELİNDE DAHA FAZLA BELGE VAR

Bakan Bozdağ, Fetullah Gülen´in iadesi için 4 ayrı dosyayı ABD´ye Türkçe ve İngilizce olarak gönderdiklerini söyledi.

Ankara´da yeni hakim ve savcıların atama töreninde programında konuşan Bozdağ, ?CIA´in elinde Fetullah Gülen´in bu darbe teşebbüsünü sevk ve idare ettiğine dair delil miktarının, Türkiye´nin elindeki miktardan daha fazla olduğundan eminim. Çünkü Fetullah Gülen´in kalbinin saniyede kaç defa attığını, kaç defa nefes verdiğini, oraya girenin çıkanın kim olduğunu, gecenin karanlığında o malikanenin etrafında uçan siyah sineklerin cinsiyetini dahi bilen CIA´in, Fetullah Gülen´in bu işi sevk ve idare ettiğini bilmediğini bize söylemek, bütün dünyanın ve Türk milletinin aklıyla alay etmektir? diye konuştu.

?Eğer ABD, Gülen´i Türkiye´ye iade etmezse, bu ilişkileri olumsuz etkilemekten başka sonuç doğurmayacaktır? ikazında da bulunan Bozdağ, ?İade etmemek için delil ararlarsa dosyada var. Bu siyasi bir karardır. ABD bu konuda ya Türkiye´yi tercih edecek, ya da Gülen´i himaye edecek? dedi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —