?BÜYÜKADA DAVASI SANIKLARI´ TÜRKİYE´DEN AYRILDI

 ?BÜYÜKADA DAVASI SANIKLARI´ TÜRKİYE´DEN AYRILDI

Büyükada davasında tutuklu yargılandıktan sonra dün görülen duruşmada tahliyelerine karar verilen Alman vatandaşı Peter Steudtner ve İsveç vatandaşı Ali Ghravi Türkiye´den ayrıldı.

5 Temmuz´da Büyükada gözaltına alınan ve tutuklu yargılandıktan sonra dün görülen duruşmada tahliye edilen Alman vatandaşı Peter Steudtner ve İsveç vatandaşı Ali Ghravi Türkiye´den ayrılmak üzere akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı´na geldi. Dış Hatlar Terminali´nde bilet işlemlerini tamamlayan Steudtner ve Ghravi pasaport kontrolünün ardından saat 19.10´da Almanya´nın Berlin şehrine giden uçakla İstanbul´dan ayrıldı. 

DÜN TAHLİYE EDİLMİŞLERDİ

Büyükada´da toplantı yaptıkları otelde 5 Temmuz´da gözaltına alınan Uluslararası Af örgütü Türkiye, Yurttaşlık Derneği ve İnsan Hakları Gündemi Derneği temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 8´i tutuklu 11 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti kararında, tutuklu sanıklar Alman vatandaşı Peter Frank Steudtner, İsveç vatandaşı Ali Ghravi, İnsan Hakları Gündemi Derneği´nden Günal Kurşun, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser, Yurttaşlık Derneği´nden Özlem Dalkıran,  Nalan Erkem, Kadın Koalisyonu´ndan İlknur Üstün ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programında Proje Uzmanı sanık Veli Acu´nun tahliyesine karar verdi.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı