Tarih: 15.12.2018 12:28

BEYAZ SARAY: ? SURİYE´DE TÜRKİYE İLE KOORDİNASYONU SÜRDÜRECEĞİZ?

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Suriye´de Fırat´ın doğusuna operasyon sinyali vermesinin ardından Başkan Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonda görüştü.

Görüşmeye ilişkin Beyaz Saray´dan yapılan açıklamada iki liderin Türkiye ve Amerika´nın güvenlik endişeleri dahil ikili konuları ve terörle mücadeleyi ele aldıkları belirtildi.

VOA Amerika´nın Sesi internet sitesinde yer alan habere göre, Türkiye´den de telefon görüşmesinin içeriğine ilişkin benzer bir açıklama gelmişti. Türkiye Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede ikili konuların yanı sıra güvenlik ve terörle mücadele konuları başta olmak üzere Suriye´de yaşanan son gelişmeler değerlendirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump´a Türkiye´nin PKK/PYD/YPG terör örgütünün varlığı ve eylemlerinden kaynaklanan meşru güvenlik endişelerini aktardı. İki liderin Suriye bağlamında daha etkin bir koordinasyon sağlanması konusunda mutabakata vardığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ?Fırat´ın doğusundaki bölgeleri huzura ve güvene kavuşturmakta kararlıyız. Türkiye, Fırat´ın doğusundaki terör bataklığına müdahale konusunda yeteri kadar zaman kaybetmiştir. Bundan sonra tek bir günlük gecikmeye dahi tahammülümüz yoktur? demişti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —