Tarih: 21.07.2016 13:06

ATO´da Avrupa Bilgi Semineri

Facebook Twitter Linked-in

/resimler/2016-7/21/1309396415859.jpgVAHİT ŞAHİN

Uluslararası İşbirliği Proje Danışmanı Santiago Algora, Avrupa Birliği(AB) hakkında Türk medyasını ve Türk sivil toplumunu günlük yaşamda AB gerçekliği hakkında bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

  Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Odası´nda Avrupa Bilgi Semineri´nde konuşan Uluslararası İşbirliği Proje Danışmanı Santiago Algora, kısa tanışma faslından sonra AB Bilgi´sine değindi. Algora, AB´nin bilinen ve ya da bilinmeyenleri hakkında slayt eşliğinde yaptığı konuşmasında, Türk halkının ve medyasının bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

AB´nin biri yapısal biri de doğrudan olmak üzere fonları bulunduğunu kaydeden Algora, yapısal fonlardan yerel yönetimlerin, doğrudan fonlardan da sivil toplum kuruluşlarının yararlandığına dikkat çekti. Bu fonlardan yararlanmak için kriterlere uyum sağlanmasının gerekliliğine işaret eden Algora, ayrıca Erasmus, Horizon 2020 ve Life+ fonlarının bulunduğunu söyledi.

 EUSI ve EUROPEAİD İşbirliği Ofisleri temel fonları ile de yoksullukla mücadele için sosyal fonlar ve ayrıca demokrasi ve hukukun üstünlüğünün geliştirilmesinin amaçlandığını belirtti.

AB´nin AB Konseyi, AB parlamentosu ve AB Konseyi bulunduğuna da işaret eden Uluslararası İşbirliği Proje Danışmanı Santiago Algora, AB Bilgi Merkezlerinin vatandaşlara yönelik olarak AB politikalarını yayma görevini sürdürdüğünü kaydetti.

  Seminer sonunda katılımcılara AB hakkında hazırlanan bir film de izletildi.(vş)

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —