Tarih: 04.01.2016 12:34

?ATATÜRK´E KURTULUŞ İLHAMINI VEREN ADANAMIZA SAHİP ÇIKALIM?

Facebook Twitter Linked-in

Adana´nın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünü kutlarken, Mustafa Kemal Atatürk´ün Kurtuluş Savaşı´nın başlangıç dönemini değerlendirirken kullandığı, ?Ben de bu vekaiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana´da vücut bulmuştur? ifadesini hatırlatan Başkan Karalar, ?Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluş ve kurtuluşuna ilham kaynağı olmuş şehrimizi bu tarihsel mirasına yakışır bir şehir haline getirmek herbirimizin öncelikli görevi olmalıdır? diye konuştu.

Adana´nın geçmişten günümüze pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve bugün sahip olduğu kültürel mirasla Türkiye´nin en zengin şehirlerinin başında geldiğini belirten Belediye Başkanı Zeydan Karalar şunları söyledi:

 ?Adanamızın sahip olduğu pek çok doğal avantajı şimdi fırsata çevirmek elimizdedir. Şehirde en üst düzey mülki amirden başlayıp ev hanımlarına varana kadar her bir Adanalı şehrimizin gelişimi, kalkınması, güzelleşmesi adına var gücüyle çalışmalıdır. Bugün dünya üzerinde sahip olduğumuz en değerli varlığımız olan Atatürk´ün bizlere emaneti Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşuna ilham kaynağı olmuş Adanamızı hayallerimizin de ötesine taşımak hepimize düşen öncelikli görevdir?

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —