Tarih: 01.12.2016 13:40

- ?ANAYASA TEKLİFİMİZ CUMHURBAŞKANLIĞI İLE MECLİS ARASINDAKİ YETKİ KARGAŞASINI ORTADAN KALDIRACAK ?

Facebook Twitter Linked-in

 

ANKARA (İHA) - Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasa çalışmalarına işaret ederek, "Bu konudaki çalışmalarımız tamamladık. Çok geniş değil, 10-15 madde içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ile Meclis arasındaki ilişkileri düzenleyen, buradaki yetki kargaşasını, çakışmaları ortadan kaldıran çok anlaşılabilir bir teklif getiriyoruz" dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım, Sheraton Otel´de gerçekleştirilen TÜSİAD yüksek istişare konseyi toplantısına katıldı yaptığı konuşmada Türkiye´nin mutlaka tek başına iktidar çıkarması gerektiğini, bunun yolunu açan anayasa değişikliğinin yapılması gerektiğini söyleyen Yıldırım, "Kim olursa olsun ama mutlaka Türkiye tek başına iktidara sahip, güçlü, siyasi iradeye sahip bir yönetimi olması gerekiyor. Hedefimiz bu. Bu konudaki çalışmalarımız tamamladık. Çok geniş değil, 10-15 madde içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ile Meclis arasındaki ilişkileri düzenleyen, buradaki yetki kargaşasını, çakışmaları ortadan kaldıran çok anlaşılabilr bir teklif getiriyoruz. İnşallah bu teklif, MHP´nin de bu konuda büyük oranda mutabakatı var. Meclis´te görüşüp sizin önününüze, milletin önüne getirince bu sorunları halletmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliğinin amacının rejimi değiştirmek olmadığını kaydederek, "Biz, yapacağımız bundan sonraki iş 2007´de Cumhurbaşkanı seçilemedi. Bir icat çıkardılar, 367 icadı. Biz de halka gittik, halk da dedi ki siz çözemiyorsanız ben çözüyorum dedi. İlk Cumhurbaşkanımız da oturdu, 12. Cumhurbaşkanı olarak görevinin başında. Mevcut durumla anayasanın uyumlu hale gelmesi lazım. Biz de partilere diyoruz ki, gelin gereğini yapalım. Bu, Türkiye´nin istikrarı için bir ihtiyaç. Bu ülkede, bu coğrafyada istikrarsızlığı bedeli çok vahim olur. Darbelerde ne olduğunu söyledim az önce. Türkiye, mutlaka her seçimde tek başına güçlü iktidar çıkarması lazım" diye konuştu

"Çözümleri üretecek irade olduğunu sizlerin bilmenizi istiyorum" diyen Yıldırım, "Biraz da okuyayım, arkadaşlar üzülüyor. Milli iradenin şekillendiği bir anayasa ile Türkiye geleceğe emniyet ve güven içinde yürüyecek. Yüklerinden kurtulmuş, sorunlarını uzlaşıyla çözmüş, birlik ve beraberlik içinde bir ülke olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Türkiye refahın ve huzurun yeri. Bu anlamda bizlere de sizlere de önemli görevler düşüyor" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —