Tarih: 06.01.2017 18:29

?ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN KABULÜ TÜRKİYE İÇİN SONUN BAŞLANGICI OLUR?

Facebook Twitter Linked-in

Yasama, yürütme ve yargının tek elde toplandığı, partili cumhurbaşkanına bağlandığı bir Başkanlık sisteminin Dünya´nın hiçbir yerinde olmadığını vurgulayan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, ?Hitler de böyle gelmişti. Bu getirilmek istenen Anayasa, diktatör olarak nitelendirdiği Esad´ın Suriye Anayasa´sından alınmıştır.  Meclisi de kendisi belirlemektedir. Kendisine OHAL ilan etme ve olağanüstü yetkiler kullanma olanağı verilmektedir. Ulusumuz için bu sürekli OHAL  içinde yaşama anlamına gelecektir. Böyle bir rejimin adı da  faşizmdir? dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş gazetemizi ziyaret ederek Yeni Adana Gazetesi İmtiyaz Sahibi Çetin Remzi Yüregir ile gündemi değerlendirdi. Özdiş, başkanlık sisteminin Türkiye için sonun başlangıcı olacağını belirterek, ?Başkanlık sistemi bindiğimiz dalı kesmek olacaktır. Bu yasa değişikliğinin öncelikli TBMM´den geçmemesi için Anayasa ve TBMM iç tüzüğünün sınırları içerisinde gövdemizi, başımızı ortaya koyacağız? dedi.

Yasama, yürütme ve yargının tek elde toplandığı, partili cumhurbaşkanına bağlandığı bir Başkanlık sisteminin Dünya´nın hiçbir yerinde olmadığını vurgulayan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, ?Hitler de böyle gelmişti. Bu getirilmek istenen Anayasa, iktidarın diktatör olarak nitelendirdiği Esad´ın Suriye Anayasa´sından alınmıştır.

 

Getirilen yeni tür rejimde cumhurbaşkanı Meclisi de kendisi belirlemektedir, Yargı erkini de kendisi oluşturacak güce sahip olacaktır. Böyle bir Türkiye´de hiç kimse mutlu olmayı ve güven içinde yaşamayı beklememelidir.?

 

Bu sistemin hayata geçmemesi adına siyasal görüş, inanç farklılığı dikkate alınmadan  herkesin tavır koyması gerektiğini ifade eden Özdiş, ?Aksi takdirde bu değişiklik Türkiye için sonun başlangıcı olacaktır. Bu sistem gelirse, siyasi düşüncesi, inancı ve etnik kökeni ne olursa olsun hiç kimsenin  yarınlar  için hiç bir şansı kalmayacaktır? diye konuştu.

 

Özdiş, bu değişiklik kabul edildiği takdirde ileride bugünkü anlamda bir parlamentonun dahi söz konusu olmayacağına vurgu yaparak, ortaya çıkacak rejim değişikliğinin yarattığı tehditlerin iyice kavranması gerektiğini anımsattı. Bu çerçevede TBMM genel kurulunda mevzuatın öngördüğü biçimde ?gizli oylama´nın gereği neyse onu izleyip yerine getirmek için her türlü dikkati gösterip bunu sağlama adına çaba sarf edeceklerini söyleyen Özdiş, hangi siyasal görüşten olurlarsa olsunlar TBMM´deki milletvekillerinin de bindikleri dalı kesmeyeceklerine inandığını sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —