Tarih: 22.11.2018 15:00

ABD SURİYE´NİN TÜRKİYE SINIRINA GÖZLEM NOKTALARI OLUŞTURDU

Facebook Twitter Linked-in

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı James Mattis basın mensupları ile gerçekleştirdiği toplantıda Suriye´de yürüttükleri çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Mattis ABD´nin Suriye´nin kuzeyi boyunca uzanan hatta gözlem noktası kuracağını duyurdu. Mattis, bu sayede olası tehditlere karşı Türkiye´yi uyarmak istediklerini savundu.

VOA Amerika´nın Sesi internet sitesinde yer alan habere göre Amerika Savunma Bakanı Mattis Pentagon muhabirleriyle yaptığı sohbette Türkiye ve Suudi Arabistan konusunda soruları cevapladı. Sohbet sırasında Suriye gündeme geldi. Bakan Mattis, Türkiye´nin Suriye ile sınırı olan NATO ülkesi olarak endişelenmek için çok fazla sebebi olduğunu ve Amerika´nın da bu endişeleri görmezden gelmediğini söyledi.

Mattis, Suriye´nin kuzeyinde gözlem noktaları oluşturulduğunu açıkladı, "Bu bir değişiklik. Suriye sınırı boyunca bazı yerlerde gözlem noktaları kuruyoruz. Çünkü bizim faaliyette bulunduğumuz alanda bir gelişme olursa Türkleri arayıp onları uyaran biz olmak istiyoruz" dedi.

Mattis, bu konuda Türkiye ile yakın çalıştıklarını vurguladı, "Sınırda olanı biteni takip edeceğiz. Bu da Türk ordusuyla irtibatta olacağımız anlamına geliyor. Sınır hattında gece ve gündüz net şekilde belirlenen yerler olacak. Bu şekilde de Türkler nerede olduklarını bilecekler" diye konuştu.

Amerika Savunma Bakanı "Bunun amacı Orta Fırat Vadisi´nde savaşan adamlarımızın geri çekilmemesini ve IŞİD´in coğrafi olarak halifeliğinden geriye kalanı da ezmemizi sağlamak. Düşman daha küçük alanlara doğru çekildikçe, hala ellerinde kalan toprağı bir anlamda güçlendirmiş oluyor. Aylar öncesinden ifade ettiğimiz zorlu savaş şu an orada yaşanıyor" diye konuştu.

 İHA/HABER MERKEZİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —