Tarih: 21.12.2016 10:56

?ABD GÜLEN BAĞLANTILI SUÇLAMA YÖNELTİLMESİNDEN RAHATSIZ?

Facebook Twitter Linked-in

Konunun Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry´nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´yla yaptığı telefon görüşmesinde gündeme getirildiği bildirildi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, günlük basın brifinginde bu konuya değindi ve Amerika´nın Sesi muhabiri Steve Herman´ın sorusuna şu yanıtı verdi:

?Sayın Bakan (Kerry), Fethullah Gülen Amerika´da yaşıyor diye, Amerika´nın gizli ya da açıktan, dünkü, kelimelerle ifade edilemeyecek suikasta karıştığı ya da destek verdiği yönünde Türkiye´de kullanılan söylemlerle ilgili kaygıları, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu´yla görüşmesinde kendisine iletti.?

Türk yetkililer Rus Büyükelçi Andrey Karlov´un bir polis memuru tarafından öldürülmesinden doğrudan Fethullah Gülen´i ve onunla bağlantılandırılan örgütü suçluyor. Konu, Kerry ve Çavuşoğlu arasındaki telefon görüşmesinde gündeme gelmiş, Türk Dışişleri kaynaklarına dayandırılan haberlerde Çavuşoğlu´nun Kerry´ye, ?hem Türkiye´nin hem de Rusya´nın saldırının arkasında FETÖ´nün olduğunu bildiğini? söylediği belirtilmişti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —