Tarih: 16.05.2018 13:31

Başkan Sözlü´den Kudüs tepkisi

Facebook Twitter Linked-in

Yaptığı açıklamada Kudüs´ün İslam Dünyası´nın haklı davası, meşru sancağı olduğunu ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, Trump´ın ABD´nin başındaki vahşi bir sırtlan olduğunu ve ABD´nin bilimde, teknolojide ileri olmasının bu gerçeğin üzerini örtemeyeceğini vurguladı

"KUDÜS, İSLAM DÜNYASI´NIN HAKLI DAVASI,MEŞRU SANCAĞIDIR"

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump´ın seçim vaadini gerçekleştirerek Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımasının ardından İsrail´deki Amerikan elçiliğinin Kudüs´e taşınmasına karşı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tepki olarak bir açıklama yaptı. Açıklamasına bu girişimin ABD´nin Kudüs üzerinden Ortadoğu´yu ateş çemberinde bırakma amacı taşıdığını ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, Kudüs´ün statüsüyle ilgili bağlayıcı nitelikte Birleşmiş Milletler kararı olduğunu hatırlattı.

"ŞOVEN DUYGULARINI İNSANLIK MÜCADELESİNE DÖNÜŞTÜRÜYORLAR"

İnsan´a hürmet edenin Allah´a hürmet etmiş olacağını söyleyen Başkan Sözlü, "Trump Amerika´nın başında vahşi bir sırtlan gibi şuan ve ağzından bir laf çıktı, şov yaptı. Ağzından çıkan bir lafla 41 cana mal oluyorsa onun insanlığı sorgulanır. Amerika´nın bilimde teknolojide çok önde gidiyor olması teknolojik buluşlarıyla insanlığa çok şey sunuyor olması Trump´ın vahşi bir sırtlandan aşağılık olduğu gerçeğinin üzerini örtmez. İsrail de şunu bilmeli ki kendilerinin nüfusuna yetecek kadar, onların ihtiyacını karşılayacak kadar toprakları var. İsrail´in şoven duygularını insanlık mücadelesine dönüştürmesinin bedelini insanlar ödüyor" dedi.

"İNSAN OLMAK YETERLİ"

Başkan Sözlü açıklamasını şu cümlelerle noktalandırdı: "Mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz şu günlerde Kudüs´te kol gezen zulüm, mazlumlara karşı yapılan katliam kabul edilemez. Zulme karşı sessiz kalanları, görmezden gelenleri tarih bir gün utanç vesikası olarak hatırlatacaktır. Mazluma şefkat göstermek, Gazze´yi kana bulayanlara karşı ses yükseltmek, Filistin halkına sahip çıkmak için insan olmak yeterli bir sebeptir"(Fİ)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —