Tarih: 30.04.2018 19:34

24 HAZİRAN HEDEFLİ AF, YAPILANDIRMA, İKRAMİYE VE BARIŞ MÜJDELERİ !

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında, Çankaya Köşkü´nde yapılan toplantı, 3 saat sürdü.

Yıldırım´ın açıklamalarından satır başları:

VERGİ VE PRİM BORCU YAPILANDIRILIYOR

YAŞLILIK MAAŞI 500 LİRAYA ÇIKIYOR

ÖĞRENCİ AFFI

Üniversitelerimizde okuyan 8 milyona yakın gencimiz var. Bunlar içerisinde zamanla çeşitli nedenlerle eğitimine devam edemeyen gencimiz oldu. Bunların büyük çoğunluğu ya maddi imkansızlıktan, ya devamsızlıktan ya da gençliğin verdiği heyecandan dolayı derslerini takip edememekten kaynaklanıyor. 7 yılda bitirme mecburiyeti var. Bu öğrencilerimize bir kereliğine üniversitelerine dönme imkanı veriyoruz. Kaydı silinen öğrencilere tekrar kayıt yaptırma ve eğitimini tamamlayıp diploma alma fırsatı veriyoruz. Bunun istisnası, teröre bulaşmışsa bu haktan yararlanamıyor.

´İMAR AFFI DEĞİL İMAR BARIŞI´

´EMEKLİLERE İKİ BAYRAM ÖNCESİ 1000´ER LİRA´

Önemli bir müjdeye geldik. Emeklilerimizle ilgili. Emekli olmuş, aşağı yukarı 12 milyonun üzerinde vatandaşımız var, emekli aylığı alan. Emekli olmadan aylık bağlanan gazilerimiz, şehit yakınlarımız var, köy korucularımız var. Bunlar emekliliği hak etmesine gerek kalmadan kanunla aylık alıyorlar. Normal çalışıp yaşını dolduran, emekliliği gelen emekliler, bütün devletten maaş alanlar. Bunlara da her yıl Ramazan bayramı öncesi ve Kurban bayramı öncesi birer ikramiye vereceğiz. Bayram ikramiyesi. Ramazan öncesi 1000 lira, Kurban bayramı öncesi 1000 lira. Tabii bu 12 milyonun üzerinde emekliyi düşündüğümüz zaman, hatırı sayılır bir para ediyor. Emeklilerimiz daha fazlasına layık. Bu bir adımdır. 

´MUHALEFET HEMEN YAYGARA YAPMAYA BAŞLAR´

Eleştiri getirmezlerse şaşarım. Biz ne yaparsak yapalım, muhalefet açısından makbul değildir. Seçim dönemi olmasa da aynı şeyleri söylerler. Bildikleri ezberleri tekrarlayıp dururlar. Meydanlarda ana muhalefet lideri herkese ulüfe dağıtıyor. "Herkese tapu, bedava." Bu ne anlama geliyor? Asıl popülizmi bunlar yapıyor. 7 Haziran öncesi de çok yaptılar. Ama millet kimin söylediğine bakarak karar veriyor. Söylenen sözden ziyade, bu sözü kim söyledi diye bakıyor.

´TOPLAM MALİYETİ 24 MİLYAR´

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —