Tarih: 26.11.2017 09:55

KRT TV´DE YENİ ADANA GAZETESİ KONUŞULDU

Facebook Twitter Linked-in

/resimler/2017-11/26/1005351199883.jpg

 

Başarılı ve nitelikli programlarıyla tanınan Televizyon Programcısı Yazar-Sosyoloğ ve Siyaset Bilimci Hulki Cevizoğlu´nun sunduğu KRTTV´deki Akıl Çelen programında,100 yıla tanıklık eden görseller eşliğinde Yeni Adana Gazetesi konuşuldu. 

Programa Boğaziçi Üniversitesinden Prof.Dr.Nesrin Özören,Yeni Çağ Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yabuloğlu,Müzisyen Haluk Çetin ve Av.Ziya Yergök katıldı. 

Yeni Adana Gazetesi´nin 100.Yılını Kutlama Komitesi adına programa katılan Av.Ziya Yergök Yeni Adana´nın kuruluş öyküsünü anlatırken ?Yeni Adana Gazetesi´nin öyküsü vatansever bir gazetecinin öyküsüdür,Yeni Adana´nın öyküsü vatansever bir gazetenin öyküsüdür,Yeni Adana´nın öyküsü bir gazetenin kalemiyle bir ulusun kuruluşuna ve kurtuluşuna nasıl katkı yapabildiğinin öyküsüdür?dedi. 

Yergök sözlerine devamla ?Yeni Adana inancın ve direncin adıdır,Yeni Adana sadece bir söylemin değil bir eylemin de adıdır.?dedi. 

Yergök daha sonra Yeni Adana´nın 100.Yılını Kutlama etkinlikleri hakkında bilgi verdi ve program konuklarını da 24 Aralık´ta yapılacak 100.Yıl Kutlama Kokteyline davet etti.Programın diğer konukları da ?Yeni Adana Gazetesi´nin kuruluş öyküsünden etkilendiklerini,kuruluş ilkelerinden ödün vermeden 100.yıla gelmiş olmasını takdirle karşıladıklarını? belirterek ülkemiz koşullarında bu bir ?mucizedir? ifadesini kullandılar. 

Porogram damga vuran sözler ise Yeni Çağ Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yabuloğlu´ndan geldi.Yabuloğlu ?Yeni Adana´nın 100.Yıla Doğru Tanıtım Kitabını incelemiştim,burada Ziya Beyi de dinleyince şu kanaate vardım ki,Yeni Adana artık bir gazete olmanın ötesine geçmiş ve bunu aşmıştır,Yeni Adana artık ?MİLLİ BİR EMANET´ olarak görülmeli,buna göre sahiplenilmeli ve herkes tarafından desteklenmelidir? dedi. 

Cumartesi akşamı 22.00´de başlayan program ilgiyle izlendi ve beş saat sürdü. (vş) 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —