Tarih: 04.10.2017 10:05

HAKKARİ´DE BOMBALI SALDIRI: 4 ŞEHİDİMİZ VAR

Facebook Twitter Linked-in

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "04.10.2017 günü İlimiz Yüksekova İlçesi Esendere Beldesi Güvenli Mevkii´nde askeri aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca yola tuzaklanmış EYP´nin infilak etmesi sonucu 4 askeri personel şehit olmuş, 4 askeri personel ise yaralanmıştır. Yaralı personellerin tedavileri sevk edildikleri Yüksekova Devlet Hastanesi´nde devam etmektedir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi. 

 

Başkente şehit ateşi düştü

 

Hakkari Yüksekova´daki terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Ömer Doğan´ın Ankara´daki evine ateş düştü.
Uzman Çavuş Doğan´ın şehadet haberi Ankara´nın Keçiören ilçesindeki ailesine ulaşmasının ardından evinin bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatıldı. Evli ve iki çocuk babası olan Şehit Uzman Çavuş Doğan´ın evinin önünde bir ambulans hazır bekletildi.

 

Karaman´a ikinci şehit ateşi düştü

 

 Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen patlamada şehit olan 4 askerden birinin Karaman nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan olduğu öğrenildi.
Hakkari´nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK´lı teröristler tarafından daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 4 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Şehit olan askerlerden birinin Karaman nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan olduğu öğrenildi. 45 yaşındaki şehit Uzman Çavuş Ömer Doğan´ın Fadime Doğan ile evli olduğu, 17 yaşında Hatice ve 12 yaşında Ayşe Nisa isimli kızları olduğu öğrenildi. Şehit Doğan´ın babasının hayatta olmadığı, annesinin ise Ankara´da ikamet eden eşiyle birlikte yaşadığı öğrenildi.

 

Karaman dün de bir şehit vermişti

Dün de Diyarbakır´ın Silvan ilçesinde silahlı saldırı sonucu Karamanlı 21 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca şehit düşmüştü. Şehit Jandarma Onbaşı Mehmet Kızılca, dün akşam uçakla Konya´ya, oradan da Karaman´a getirilmişti. Şehit Kızılca´nın Karaman´ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedileceği öğrenildi.(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —