Türkiye´den ABD´ye çok sert tepki

Türkiye´den ABD´ye çok sert tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, ABD´nin DEAŞ´la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk´ün, İdlib´teki terör örgütlerinin mevcudiyetiyle Türkiye´yi ilişkilendiren değerlendirmelerine tepki gösterdi.

Müftüoğlu, ABD´nin DEAŞ´la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk´ün bir düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmasındaki ifadeleri hakkında soruya verdiği cevapta, ?ABD´nin DEAŞ´la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk´ün, İdlib´teki terör örgütlerinin mevcudiyetiyle ülkemizi ilişkilendiren değerlendirmelerine yönelik tepkimiz, üst düzey bir girişimle bizzat adı geçenin dikkatine getirilmiş ve provokatif olarak nitelenebilecek ifadeleri protesto edilmiştir.

Terör örgütlerinin Suriye ve Irak´ta melce bulmasının altında yatan temel nedenlerin ortadan kaldırılmasının ancak tüm ilgili aktörlerin söylemleri ve eylemleri arasında çelişki bulunmaması yoluyla mümkün olabileceği, Suriye´de terörist örgüt PYD/YPG´nin hangi amaçla olursa olsun desteklenmemesi doğrultusundaki beklentimiz hatırlatılmıştır. Adı geçenin söz konusu beyanlarına ilişkin tepkimiz Washington Büyükelçiliğimiz tarafından da ABD makamları nezdinde yinelenecektir´´ dedi. (VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: