Tarih: 13.01.2019 14:45

?17 OCAK´TAN ÖNCE SEÇMEN LİSTELERİNİ KONTROL EDELİM?

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan, yaptıkları çalışmada seçmen olarak görülmeyen 688 CHP üyesi tespit ettiklerini belirterek herkesi 17 Ocak´a kadar askıda kalacak seçmen listelerini kontrol etmeye çağırdı. 

17 OCAK SON GÜN 

31 Mart´ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili 4 Ocak´ta askıya çıkarılan seçmen listeleri 17 Ocak´a kadar muhtarlıklarda askıda kalacak. 17 Ocak´a kadar yurttaşlar, seçmen kütüğünde isimlerini olup olmadığını oturdukları mahallelerin muhtarlıklarında askıya çıkarılan listeden ve Yüksek Seçim Kurulu´nun ´ http://www.ysk.gov.tr´ internet adresinden bina bazında sorgulayabilecek. 

BULGULARI PAYLAŞTI 

Yaklaşan yerel seçim ve güvenliğiyle ilgili çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan, yaptıkları incelemelerde elde ettikleri bulguları paylaştı. Seyhan´da CHP üyesi 688 kişinin muhtarlıklarda askıya çıkarılan seçmen kütüklerinde isminin bulunmadığını aktaran Dardağan, "Seçmen listesinde adı bulunmayan 688 üyemiz derhal arandı ve muhtarlıklara itiraz etmeleri sağlandı. Seyhan´a yeni taşınan ve ilk defa ilçemizde oy kullanacak 34 bin 285 kişiden 512´si CHP seçmenidir. Önceden Seyhan´da oy kullanan ve başka bir yere taşınan 35 bin 806 seçmenden 816´sının CHP üyesi olduğunu saptadık" dedi. 

YIĞMA VE TAŞIMA SEÇMEN UYARISI 

Yüksek Seçim Kurulu´nun (YSK) açıkladığı resmi seçim takvimine göre, 17 Ocak 2019 tarihine kadar askıda kalacağını anımsatan CHP Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan, şunları kaydetti; 

"31 Mart seçimlerinde oy kullanacak yurttaşlarımız askı süresi devam eden seçmen listelerini muhtarlıklardan ve Yüksek Seçim Kurulu´nun internet sitesinden kontrol etmeyi ihmal etmesin. Biz seçim ve güvenliğiyle ilgili çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Örgütümüz birlik ve beraberlik ruhuyla 31 Mart´taki seçimlerde büyük bir zafer kazanmak için seçimle ilgili her türlü çalışmasını sıkı bir şekilde sürdürüyor. 1 Nisan´da kazandığımız belediyeler ile birlikte halkımızın yüzü gülecek. Tekrar belirtmek isterim ki, seçmen listesinde adı bulunmayanlar, oturdukları binalarda taşıma ve yığma seçmen tespit edenler CHP Seyhan İlçe Örgütü´ne hemen bildirsin." 

...

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —