ABD, İdlib´teki kimyasal saldırıda, Rusya´nın olası rolünü araştırıyor

ABD, İdlib´teki kimyasal saldırıda, Rusya´nın olası rolünü araştırıyor

ABD´li üst düzey bir savunma yetkilisi konuya ilişkin, Rusya´nın, İdlib´te meydana gelen kimyasal saldırıda hayatını kaybedenlerinin sayısının açıklanan sayıdan daha fazlasını bildiğini, saldırıda payının olup olmadığını, Pentagon´un ise duruma yönelik ka

ABD, rejim güçlerinin İdlib´te gerçekleştirdiği kimyasal saldırıda, Rusya´nın, payının olup olmadığını araştırıyor. 

ABD´li üst düzey bir savunma yetkilisi konuya ilişkin, Rusya´nın, İdlib´te meydana gelen kimyasal saldırıda hayatını kaybedenlerinin sayısının açıklanan sayıdan daha fazlasını bildiğini, saldırıda payının olup olmadığını, Pentagon´un ise duruma yönelik kanıt aradığını belirtti. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov´a, ABD´nin Rusya´ya karşı savaş ortaklığı içerisinde yer aldığı iddiaları sorulduğunda, yazılı olarak, "Bu doğru değil" mesajını yayınladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise ABD´nin bu tutumunu "saldırganlık" olarak nitelerken, ABD´nin uluslararası hukuku ihlal ettiğini söylemişti.

Köln´de, kimyasal saldırı protesto edildi

Almanya´nın Köln kentinde, rejim güçlerinin İdlib´te gerçekleştirdiği, yüzlerce insanın ölümüne neden kimyasal saldırı protesto edildi. 
Tarihi Köln Katedralinin önünde yapılan protesto gösterisinde göstericiler, Suriye rejimi ve Esed aleyhinde sloganlar attı. Ellerinde Suriye bayrakları olan göstericiler taşıdıkları dövizlerle, Suriye´nin İdlib kentine bağlı Han Şeyhun bölgesinde düzenlenen kimyasal saldırıyı lanetledi.(VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: