Devler Ligi´nde süper gece

Devler Ligi´nde süper gece

Şampiyonlar Ligi son 16 turu 2. maçlarında Barcelona ve Borussia Dortmund kendi evinde rakiplerini farklı skorlarla yenerek tur atladılar.

Barcelona´dan Tarihi Skor

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında deplasmanda PSG´ye 4-0 mağlup olan Barcelona, evinde rakibini 6-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Fransa´da oynanan ilk karşılaşmadan 4-0 gibi farklı bir skorla galip ayrılan PSG, Nou Camp´ta Barcelona´nın konuğu oldu.

Karşılaşmaya müthiş başlayan Barcelona, henüz 3. dakikada Suarez ile öne geçti. 40. dakikada Layvin Kurzawa´nın kendi kalesine attığı golle baskısını artıran Barcelona, 50. dakikada Messi´nin penaltısı ile farkı 3´e çıkardı.

Barcelona, 62. dakikada Edinson Cavani´nin golüne engel olamayınca tur şansını zora soktu. 88 ve 90. dakikadalar Neymar´ın golüyle skoru 5-1´e getiren Katalanlar, yeniden ümitlendi.

Uzatma dakikalarının son anlarında Roberto ile farkı 5´e çıkaran Barcelona, tarihi bir geri dönüşe imza atarak PSG´yi elemeyi başardı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

 

Dortmund rahat turladı

Borussia Dortmund, UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında 1-0 mağlup olduğu Bencifa´yı rövanşta 4-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Alman ekibi 4. dakikada Aubameyang ile 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona ererken, ikinci yarıda Dortmund farkı açtı. 59. dakikada Pulisic ile farkı 2´ye çıkaran Alman ekibi, 61. dakikada Aubameyang´ın fileleri havalandırmasıyla 3-0 öne geçti. 85. dakikada bir kez daha sahne alan Aubameyang skoru belirleyen golü kaydetti. (4-0) Bu sonuçla Borussia Dortmund, adını bir üst tura yazdırdı.(CO)

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: