Tarih: 19.01.2017 13:48

HDP´Lİ BEHÇET YILDIRIM, ?BU YASAYA EVET DEMEK, İNTİHARDIR?

Facebook Twitter Linked-in

VAHİT ŞAHİN (ÖZEL HABER)

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, anayasa değişikliğine ?evet? demenin bir intihar olacağını söyledi.

Yıldırım TBMM görüşülmesine başlanan anayasa değişikliğinin ikinci turunda söz alarak, ?Eş genel başkanlarımızın, grup başkan vekillerimizin, toplamda 11 milletvekilimizin bu görüşmelere katılamamaları, görüşlerini ifade edememeleri tam bir garabettir? dedi.

Özünde OHAL ve kanun hükmündeki kararnameyle rafa kaldırılan demokrasiyi tamamen ortadan kaldıracak olan bu yasaya "Evet" demenin, Türkiye halklarının intiharı olacağını kaydeden Yıldırım, ?Her gün yüzlerce telefon, mesaj ve mail almaktayız, "Sakın bu yasaya geçit vermeyin." diye. Halkımız müsterih olsun, bizim HDP Grubu olarak yasama, yürütme ve yargıyı tek elde toplayan, kuvvetler ayrılığını tamamen ortadan kaldıran bu sistemden yana olmamız mümkün değildir. Türkiye´nin temel gündemi bu tek adam yasası olmamalı, öncelikli hedefimiz tam demokrasi, özgürlükler, iç barış ve kaotik durumdan çıkış olmalıdır. Bizleri bu konuda uyaran, yasaya "Hayır" dememizi isteyen halkımızın talepleri, temennileri, bizim de istek ve temennilerimizdir? diye konuştu. (vş)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —