Zekai BULUÇ


ZEKİ KUNERALP VE TUNÇ SOYER


Büyükelçi Zeki KUNERALP´in babası İngiliz Muhipler Cemiyetinden gazeteci Ali Kemal ? Asılacaksan bile İngiliz sicimiyle asılacaksın !? diyecek kadar ileri bir İngiliz mandacısıdır . Ali Kemal ?in diğer yaptıklarını anlatmak istemiyorum .İstanbul işgal altındayken traş olmak için gittiği berbere gelen Kuvva-i Milliye ekibi tarafından berber koltuğundan kaldırılarak kuzeybatı Anadolu ?ya geçirilip Sakallı Nurettin Paşa´ya teslim edilir . Ali Kemal´i yakalayıp Anadolu´ya geçiren ekibin amacı Ankara´ya gönderip bu İngiliz muhibininyargılanmasıdır .

Fakat işler umdukları gibi gitmez ! Sakallı Nurettin Paşa , Ali Kemal ?i linç ettirip naaşını da bir ağaca astırır .

Ali Kemal´in Ankara´da yargılanmasını isteyen M.Kemal bu linç olayını duyunca ? Ah Sakallı Nurettin ah ! ? diyerek yanındakilere dert yanar .

Peki emperyalist düşmanlar kovulduktan sonra ne oldu ? Türkiye ?nin kurtarıcısı ve kurucusu M. Kemal ATATÜRK ile garp cephesi komutanı İsmet İNÖNÜ  ;Ali Kemal ?in ailesine kin tutmayıp aksine sahip çıktılar . Ali Kemal ?den ötürü ailesini suçlamadılar .

Ali Kemal ?in oğlu Zeki ?yi en güzel okullarda okuttular !

Daha sonra soyadı yasası çıkınca Zeki´ye KUNERALP soyadını verdiler . Zeki KUNERALP Mülkiyeyi bitirip dışişleri bakanlığında büyükelçi olarak görev yaptı . Bu görevi başarıyla yerine getirdi.

M .Kemal ATATÜRK ve devrimci arkadaşları Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kimseye kin tutmayacağı görüşüne sahiptiler.

Gelelim CHP ?nin İzmir Büyükşehir Belediye başkanı adayı Tunç SOYER´e  ,CHP ?li milletvekilleri M. Kemal ATATÜRK ve arkadaşlarını örnek alarak 12 EYLÜL 1980 darbesinin sıkı yönetim  Savcısı Nurettin Soyer ?in oğlu Tunç Soyer ?i sahiplenmelidir .Tıpkı Zeki KUNERALP ?a sahip çıkıldığı gibi. Hiç kimse babasının yapmış olduğu olumsuz işlerden sorumlu tutulmamalıdır . M. Kemal ATATÜRK ve arkadaşları devletin kimseye kin tutmayacağını 150 ?likleri de affederek  göstermiştir !

Sağlıcakla kalın.

yılmaz yaltı
4.02.2019 19:53:47
Tunc soyer 2009 yılında bu yana seferi hisar beldiye başkanlığı devam eden birisi Bu on yılık icraat döneminde her hangivukua dayalı bir icraat yapmamış tır bilhasa olumlu işlere imza atmıştır Hele hele tohum bankacılığı cok önem Arz etmekte sanki bu zat yeni ortaya cıkmış gibi Lanse ediliyor Bana göre İZMİRE Büyük bir Şanstır Çok ince bir yorumda Bulunmuşun TEBRİKLR ZEKAİ BEY

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00