Ahmet Yaşar Aktaş


Yurdumuzun Güleç Yüzü (3)!

Daha demokratik, dahaözgür basınadoğru dev adımlarla ilerliyoruz. Örnek mi? TELE1 ve HALK teveye 5 gün ekran karartma ağır cezası verildi. Karartılınca, tevenizi açmayın önerisi yapılıyor. Bana ne mi diyeceksiniz?


            Bir diğer merak konusu, acaba diğer teve kanalları, hiçbir şey olmamış gibi yayını sürdürecekler mi???!

İktidarın Dayanılmaz Atatürk Sevgisi(!)

Salgın sırasında devletimiz ücretsiz maske dağıtamadı ama soyadını Atatürk’ün verdiği Kurtuluş Savaşı’nda 57. Tümen Komutanı olan Albay Reşat Çiğiltepe’nin adı Ankara Mamak’taki bir ortaokuldan silinip milli eğitim vakfına 5 milyon bağış yapan birinin adı verildi. Kurtuluş Savaşı’nı yunanlılar kazansaydı, daha iyi olurdu diyenleri anımsattı mı?

Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Mustafa Kemal’in yol arkadaşıve milli eğitim bakanlığı yapan Mustafa Necati gibi bir değerin hatırasıbakın nasıl yükseltildi:

Onun adı,tarihsel Kültürevi’nden silindi. Kimin adı verildi dersiniz? “Yaşasın şeriat” sloganı atan Nuri Pakdil’in.Niçin acaba?

Oysa o evin tapusu Mustafa Necati’ye aitti.Ölümünden sonra ailesi o güzel evi devlete bağışladı.

Cumhuriyet değerlerini tek tekyüksekleretaşıyorlar! Tarihe yaldızlı geçecek bu eylem!

Doğa sevgisi

Manavgat ilçesinde denize sıfır 3 bin dönüm alana golf sahalı 4 otel yapılacak. Manavgat halkı, kıyıya inişi kapatılan denize girmesin canım!!!

Orman yangınlarına karşı açılan uçak ihalesi ruslara verildi, herhalde bana ne diyeceksiniz!

Mersin Akkuyu’da ağaçlar, nükleer inşaatı için kesildi, doğa yakılıp yıkıldı.

Eğitim

Sabahattin Zaim üniversitesi değeri paha biçilmez rektörünün ağzından bal akan şu sözcükleri işitmedinizse, çok şey kaçırdınız demektir: “Ben bu ülkede cahil okumamış, tahsilsiz kesimin ferasetine güveniyorum.”

Demek ki, yurdumuzu bu cahil ferasat sahipleri yönetecek. Ne güzel de olur! Batmaktan kurtuluruz!

Tarım

Çok sayın tarım bakanı çok inandırıcı (!) bir açıklama yaptı: “Tarımda tüm avrupa ülkelerini geride bıraktık.”Sözcüklerin günahı ne?

Ya siz sayın çiftçilerimiz, ne diyorsunuz, buna?

Varlık fonu

Kamu bankalarının, thy, çaykur vb. kamu kuruluşlarının bağlı olduğu Türkiye varlık fonu, turkcell’in en büyük hissedarı oldu. Daha ilginci mi? Ödenmesi gerekenin 380 milyon doların rus letteroneşirketi tarafından sağlandığı basına yansıdı. Benim aklım almadı ya sizin?

            Salgınla birlikte doğalgaz fiyatları hızla düştü. Çok değerli botaş, geçen yıllardaki zararını karşılamak için doğalgazda indirim yapmadı. Özcesi, zararını vefakar, cefakar yurttaşımıza ödetiyor, kutlarız! Neden zarar ettiğini hiç soramayız!

İktisat

“Döviz sıkıntısı içinde çırpındığı görülen Merkez Bankası rezervleri yetersiz, dış kaynak gereksinimi yüksek”  diye niteliyor bir iktisat profesörü. Türkçesi, yurdumuzun 1 yıl içerisinde vadesi gelecek 164 milyar dolar borcu var. Adı geçen bankanın rezervi ise, 53 milyar. Borcumuzu karşılayacak yedekte dövizimiz var mı? Kefen parası bile tüketilmedi mi?

Ne denmişti? “Paranın dini olmadığı gibi, ekonominin de dini olmaz.” Geçenlerde tüm sözlü-yazılı basında “Ekonomik krizden çıkışın anahtarı İslam iktisadıdır” gündemin en başına oturtuldu, gözünüzden kaçtı mı? Bir ekonomi uzmanı,yazısını şöyle bitirdi: “İslami iktisat yoktur ama İslami ahlak vardır.”

İslami siyasal ahlak

“Ben başbakan iken ihalelerde neler döndüğünü gördüm. Müdahale edecektim darbe yapıp beni indirdiler.” İyi de, şimdiye dek niçin beklediniz, diye sormazlar mı insana!

            Trabzon’da bir şirkette bekçilik yapan biri, kısa sürede Trabzon arkasından Ankara kültür ve turizm il müdürü oldu. Nasıl mı? İşçi olan şahsın boşanıp evlendiği zatı muhterem eş akp’den milletvekili oldu.

Hazine garantili ödemeler, 140 milyar dolarla dudak uçuklatıyor. O köprülerden, tünellerden, hastanelerden, havaalanlarından ister geçin, ister geçmeyin, ister uçmayın fark eden bir şey yok!

Bir siyasiye göre, yurdumuzun kalan son kaynakları yağmalanıyor.

Sağlıcakla sevgiyle Atatürk ile kalınız!

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00