Ahmet Yaşar Aktaş


Yurdumuzun Güleç Yüzü 2

Değerli bir okurum geçen haftaki köşe yazısı için “Güzel olmuş ama gülemedim” diye geri bildirimde bulundu. Siz olsaydınız nasıl yanıtlardınız? Ben ise, “Bu yanıtına ben güldüm” biçiminde cevapladım.


Çevre yıkımı azalıyor!

Altını zeytin olan ama altı oyulan Kazdağı’nın toprağına, suyuna, ağacığına sahip çıkan gençlere yasakları ihlal ettikleri gerekçesiyle 107 bin lira ceza yazıldı.

Sonuç mu? Yüzlerce güzel insan gençlerle ilişkiye geçip cezalarını ödemek istediklerini iletti. Dayanışma, yardımlaşmayı güçlendirdiği için ceza yazanlara binlerce teşekkürler! Gençler, bu destek karşısında çok duygulandılar ama kabul etmediler. Niçin mi?

Biz suç işlemedik… Cezayı asla hak etmiyoruz. İtirazlarımızı yaptık… Yasalar bizim haklı olduğumuzu ortaya koyacaktır.”

Yumurtalık İlçesi deniz kıyısı?

Yumurtalık Sugözü Kumsalı’na ithal kömürle çalışacak Hunutlu Termik Santrali’nin finansmanın durulması için 260 çevre örgütü çin bankalarına, projeye destek olmayın çağrısı yaptı. İptali için 19 bin imza toplandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kulağı sağır mı?

Hukuka güven

Akp tanıtım ve medya başkan yardımcısı, Kemalistlere karşı fetöcüler ile işbirliği yaptıklarını ağzından kaçırıverdi. Umarım siz bu çıplak haberi kaçırmadınız!

Otoyol, köprülere taahhüt edilen ödemelerde ihtilaf çıkarsa, Türkiye’nin yargı dizgesine güvenmediklerinden Londra mahkemelerinin yetkilendirildiğini biliyor muydunuz? Ne hallere düştüğümüzü anlamakta zorluk çekiyorsunuzdur!

Parasını ödediğimiz 6 tane F 35 uçağını abd vermeyip kendi envanterine işledi. Atatürk döneminde, abd böyle bir şey yapmaya cesaret edebilir miydi diye sormak geçmiyor mu içinizden?

Gözaltı, tutuklanmalarla muhalefet susturulmaya çabalanıyor. Yasama, yargı, yürütme artık birbirinden ayrı değil nasılsa… Kadına çirkin, iğrenç paylaşımlar Başak Demirtaş örneğinde hız kesmeden sürüyor.

Bekçiler akp’ye yakın kişiler arasından seçildiği haberi gözünüzden kaçmamıştır umarım.     

Savurganlık

Bütçe ilk 5 ayda ne kadar açık verdi, bir kestirimde bulunun! 90 milyarcık minik bir delik. Böyle giderse yılsonunda açık 200 milyarı hayda hayda aşacak. Peki, bu bize nasıl yansıyacak? Daha çok yoksulluk ve toplumsal depresyon.

Cumhurbaşkanlığı örtülü ödenekten ilk beş ayda yapılan harcamayı kestirebiliyor musunuz? 784 milyoncuk…

Ziraat bankası, halkbank, vakıfbank yönetim kurulları, akp eski vekilleri, bakan yardımcıları, cumhurbaşkanlığı başdanışmanlarıyla doldurularak verimli bir arpalık haline döndü; kamu yönetiminde işini bilen kalmadı diye eleştiriyorlar. Bir türlü işin ehline verildiğinin farkına varamıyorlar! Yerellik, millilik, dürüstlük, etik gereği olduğunu artık görmeliler! 

 Bankacılığa el ense çekecek liyakat sahibi dünya güreş birincisi vakıfbank yönetimine atandı. Buradan dördüncü kalantor aylığını alacak. Dünya basınında manşet olduk!

Kuşkusuz sadakat ödüllendirilmeli, liyakat, diplomanın lafı mı olur canım! Dış mihrak, faiz lobisinin de artık gündeme gelmez!

2019’da 733 milyon TL zarar eden çaykur, reklam filmleri, açık hava reklamları, çay bardağı alımı için 11 milyon 86 bin TL harcadı. Yalnızca 5 milyon adet kulplu bardak için 5 milyon 250 bin TL ödedi. Kutlarız!

Tarım bakanlığı, lokumluk, şekerlik, kahve seti, eşantiyon malzemesi satın aldı. 563 bin liracık ödedi. Çiftçimiz sulama için elektrik borcunu ödeyemez, tarlayı boş bırakıp kente göçer, başka ne yapsın “Milletin Efendisi”?

Samsun Atakum belediyesi “Tarım Okulu” açtı. Son 20 yılda tüm tarım okulları birer birer kapatıldı. Sanki tarımsal üretim tekniğini konusunda çiftçilerin eğitilmesi sorunu çözülmüş gibi. Özünde tarımı bitirme süreci tüm araştırma enstitüleri, tarım okullarının kapatılmasıyla başladı. Sanırsınız, yurdumuz yüksek teknoloji üreten bir ülke oldu. Öyle olsa da, beslenmeyi güvenceye almayan ülke halkı aç kalmaya mahkumdur!

Yurdumuzu uçuracağı söylenen dizge çöküyor, çıtırtısı kulaklarınıza erişiyor mu? İşte bu yüzdendir, işsizlik, enflasyon, faiz ile ilgili sayıların cicili biçili olması… Erken seçim yok ama tek adam iktidarının çıtırdayıp çatırdamadan 2023’e ulaşmasını diler misiniz?

Sağlıcakla, sevgiyle Atatürk ile kalınız!

 

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00