Cihat OVALI - YORUM


YİNE KAYIPLARDAYIZ

PANORAMA


Temsilcimiz  Adana Demirspor  Spor Toto  1.Lig´in 20.haftasında evinde Samsunspor´la 1-1 berabere kalarak, hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Ev sahibi takım, henüz 1.dakikada yakaladığı pozisyonu gole çevirebilse maçın seyri tamamen değişecekti. Olmadı mı olmuyor, karşılaşmanın başında yakalanan pozisyonun benzeri durumu  ilk yarıda yaratamayan Temsilcimiz, 58.dakikada Aydın´ın oyuna dahil olmasıyla üstünlüğü ele aldı. Nitekim, Mavi Lacivertliler  sağlı sollu atakların birinde tecrübeli Aydın´ın adeta al da at diye gönderdiği topa, oyun boyunca ortalıkta görünmeyen Tambe´nin kafa vuruşuyla öne geçti. Sadece 10 dakika skor üstünlüğünü koruyabilen ev sahibi, beraberlik golünü kalesinde gördükten sonra  oyundan düştü. Maç sonuna kadar olan yaklaşık 20 dakikalık süre tamamen konuk takımın baskısıyla geçti dersek, doğru bir cümle kullanmış oluruz. Yenilen beraberlik golünün bu kadar bir takımda kırılganlık yarattığına ilk defa şahit oluyorum. O yüzden konuk takım hocasının maç bizim hakkımızdı demesine, son 20 dakika itibariyle katılıyorum. İçeride berabere kalıp, dış sahada mağlup oluyorsan, renkli gruba düşmek için zemini zorluyorsun demektir. Bir takım konularda kan değişikliği bu takım için şart oldu maalesef.

Bir diğer Temsilcimiz  Adanaspor galibiyet parolasıyla gittiği Ümraniyespor deplasmanında, maçın bitimine 15 dakika yediği talihsiz golle haftayı puansız kapadı. Lider ev sahibine göre zaman zaman üstün bir futbol sergileyen Temsilcimizin, tek eksiğinin girdiği pozisyonları golle sonuçlandıramadığını belirtmek isterim. 66.dakikada oyuna giren Uche´nin, 90 dakika sahada yer aldığı vakit bu sorununu kökünden çözeceğini düşünüyorum. Yoksa oynadığı futbol itibariyle , rakip takımdan eksiği yok hatta fazlası var Turuncu Beyazlıların. Liderle arasında meydana gelen puan farkının, oynadığı bu futbolla hiçbir bağlantısının olmadığını belirtmek isterim. Bir de Adana futboluna olumsuz gözlerle bakan hakemlere söyleyeceklerim var. Maçın sonlarına doğru, rakip ceza sahası içerisinde Uche´nin  dengesiz bir biçimde üstüne düşen ev sahibi takımın futbolcunun yaptığı bu herekete devam diyen Hakan Ceylan´ın şapkasını önüne koyup düşünmesinde fayda görüyorum. Bu maçta görevli kişilerin acaba bu konuda  verecekleri raporlarda ne diyeceklerini de merakla bekliyorum. Hakemlerimizin tarafsız ve Hakim gibi maç yönetmelerinin Adana futboluna olduğu kadar, Ülke futboluna da katkı sağlayacağını söyleyebilirim.  

Spor Toto  1. Lig´in 20.haftası toplam (17)  gole sahne olurken,   (3)  maç  beraberlikle  sonuçlandı.   En farklı sonucu 3-1  skorla Gaziantepspor´u yenen  Manisaspor   elde etti. 20.haftada en sürpriz sonucu deplasmanda Giresunspor´u 1-0´lık skorla yenen İstanbulspor  takımı elde etti.

Bu  haftayı mağlubiyetle  kapayan   Adanaspor   (27)  puanla on birinci sıraya düşerken,   haftayı bir puanla  kapayan  Adana Demirspor   (21)  puanla  on beşinci  sıraya düştü.  İlk  sıralarda  Ümraniyespor  (41), Rizespor (38 ), Ankaragücü  (36)   puanla  yer alıyor.  Denizlispor  (17), Manisaspor (14) ve Gaziantepspor (4) puanla son sıralarda bulunuyor.

21.haftada ;  Adana Demirspor  9 Şubat 2018 Cuma  günü saat 18.00´de Gaziantepspor´a konuk olurken, Adanaspor 12 Şubat 2018 Pazartesi  günü  saat 18.00´de  Gazişehir Gaziantepspor´u  ağırlayacak.

 

 

 

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22