Zekai BULUÇ


YILMAZ YALTI: BEN SİZİ ÇOK İYi TANIYORUM EFENDİM!


Rahat 15 yıl oldu. Birkaç arkadaş 25 Ağustos günü Afyon KOCATEPE´ye gitmiştik!

            Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK´ün siperinin başında konuşuyoruz. Siper dediğiniz bir insan boyunda kazılmış ve önünde kaya parçaları var! Allah muhafaza siperin önündeki kaya parçalarına bir şarapnel parçası gelse; Mustafa Kemal ATATÜRK´ün yüzü paramparça olur!

            Kendimizce Reşat Bey´in vaktinde alamadığı ÇİĞİLTEPE için kafasına silahı dayayıp intihar ettiği yeri tahmin etmeye çalışıyoruz. Reşat Bey´in intiharından sonra ÇİĞİLTEPE alınır ve bundan sonra bütün yollar İzmir´e çıkar. ÇİĞİLTEPE´nin alındığını göremeyen Reşat Bey´in ailesine soyadı yasası çıktığında ÇİĞİLTEPE soyadı verilir!

            Bu arada 15 ? 20 metre uzaktan 75-80 yaşlarında bir kadın bize bakarak gelmektedir. Kadın yanımıza gelince Yılmaz  (Yılmaz YALTI) ?Buyrun efendim.? diyerek kadına kibarca yer açtı. Kadın Yılmaz ´a dönerek: ?Kusura bakmayın sizi bir öğrencime benzettim.? dedi. Yılmaz YALTI ?Olsun hocam bizler hepimiz sizin öğrenciniz sayılırız.? dedi.

            O elleri yanakları öpülesi kadın Marmaris lisesi Fransızca öğretmenliğinden emekli olmuş!

            Öyle ya Cumhuriyeti erkekler kurmuş ama ilk önce kadınlar sahip çıkmıştı. Elini sıcak sudan soğuk suya vurmayan varsıl aile kızları bile cumhuriyet için yolu yolağı, elektriği ve tuvaleti olmayan köylere göreve gitmişlerdi.

            Öğretmen hanım M.Kemal ATATÜRK´ün kafasında çizdiği çağdaş Türk kadını gibiydi.

            5 ? 10 dakika sohbetten sonra öğretmen hanım arkadaşlarının yanına gitmek için izin istedi. Bizler ?Tabii efendim, gidebilirsiniz.? dedik. Kadın arkasını döndü, birkaç adım atmıştı ki Yılmaz YALTI  kadına seslenerek ?Hocam ben sizi çok iyi tanıyorum.? dedi. Öğretmen hanım ?Nereden?? diye sorunca Yılmaz YALTI: Hocam siz ATATÜRK´ün kızlarından birisisiniz! dedi.

            Kadının gözlerinden yaşlar gelmeye başlayınca Yılmaz YALTI: Efendim sizi üzmek istememiştim! dedi ama iş işten geçmişti. Öğretmen hanımla Yılmaz YALTI ana ? oğul gibi birbirlerine sarıldılar. Bu görüntü hepimizi çok duygulandırdı.

            Neyse ki arkadaşlardan birisi elindeki su şişesiyle kadının elini yüzünü yıkamasına yardımcı oldu. Kadın Yılmaz YALTI ´ya dönerek: Yaşamım boyunca duyduğum en güzel söz dedi.

            Adana´ya dönerken arabada sürekli bu olayı konuştuk. Sonunda arkadaşın birisi Yılmaz YALTI ´ yadönerek ?Yılmaz ,sen  tam da damardan girmişsin.? dedi.

            NOT: Mustafa Kemal ATATÜRK´ün istediği tepeyi zamanında alamadığı için intihar eden Reşat ÇİĞİLTEPE´nin Adana valisi Ziya Paşa´nın oğlu olduğu söylenir. Doğru mu değil mi tam bilmiyorum.

            Sağlıcakla kalın.

Zekai BULUÇ

Renberg Harry
31.10.2017 09:11:17
Merhaba, Emial: ( renbergborcfirm@gmail.com ) Finansal ihtiyaçlarınızı gidermek için acil bir krediye ihtiyacınız var mı? 5.000.00 - 10.000.000,00 arasında değişen bir krediyi sunuyoruz, 100% garantili, güvenilir, verimli, hızlı ve dinamik, (Euro, Pound ve Dolar, Türk Lirası ve çok daha fazla para birimi) Tüm kredilere uygulanan faiz oranı ( % 2) bize geri dönmek isterseniz. E-posta: renbergborcfirm@gmail.com Ahmet Bülent Akbaş Kredi Şirketi.

YAZARLAR

  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00