Vahit ŞAHİN


YILANIN BELİNİ KIRAN POLİTİKA


Geçen hafta TBMM´de konuşan HDP İstanbul Milletvekili Sayın Süreyya Sırrı Önder, AK Parti´nin dış politikasını eleştirirken, ?Yılan dahi sizin dış politikanızı takip etse beli kırılır? dedi. Çok güldüm.

Şimdi de yılan MHP Lideri Devlet Bahçeli´yi takip etse Önder´in dediği gibi olur.

Bir zamanlar Bahçeli ve ekibi ?Dün ne diyorsak bugün de aynısını diyoruz? derler ve AKP´ye gönderme de bulunurlardı. Bahçeli geçen hafta bir açılışta şöyle dedi:

?Dün ne diyorsak, nerede duruyorsak, neyi savunuyorsak bugün de aynı yerdeyiz, aynı anlayıştayız. Ama gelişmenin ve zamanın değişen şartlarının farkında ve bilincindeyiz. Millete hizmetle geçen 45 yıl ahlak ve şeref mücadelesidir?

Yine Bahçeli geçen hafta Salı günü TBMM Grubunda toplumu ayrıştıran bir konuşma yaptı. Sözleri aynen şöyle:

?CHP, HDP, FETÖ, PKK, DHKP-C, ÖDP, EMEP, Türkiye Komünist Partisi, eli kanlı aydınlıkçılar, sözcüler, fitne çağcılar, Cumhuriyetten geçinen fesat yuvaları, kendilerine milliyetçi diyen dar ve güdük bir grup ağız birliği etmişçesine MHP´ye bindiriyor, MHP´ye saldırıyor. Niye ´evet´ diyormuşuz. Biz de diyoruz ki size ne, size mi soracaktık? Anayasa değişikliğine niye ihtiyaç duymuşuz. Ne yani, izin ve icazeti sizden mi alacaktık? Başkanlık sistemine neden ´tamam´ demişiz. Bu iftiraya cevap yetiştirmeye niyetlenmek bile zaman israfıdır.?

Bunun neresi iftira?

Bunun adı bal gibi başkanlık?

İşte ispatı:

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 10 Şubat´ta Aksaray´da yaptığı konuşmada, ??Anayasa değişikliği ile getirilen Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi, YANİ BAŞKANLIK SİSTEMİ Türkiye´nin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini koruyarak verdiği mücadeleyi güçlendirecektir. Hedef saptırıyorlar. Yürütme yine var, yürütme Cumhurbaşkanı ama çift başlılık kalkıyor. Bunun adı Türk tipi Cumhurbaşkanlık hükümeti sistemi? diyor.

Ama Sayın Bahçeli ise  ?Başkanlık sistemine neden ´tamam´ demişiz. Bu iftiraya cevap yetiştirmeye niyetlenmek bile zaman israfıdır? diyor.

Yukarıdaki konuşmasıyla hem Erdoğan ile hem de kendisi ile çelişmektedir.

Yılanın dahi belinin kırılacağı böyle bir politikacıyı artık takip edemiyoruz.

Bahçeli´nin ?Önce ülkem, sonra partim sonra ben? sloganından eser kalmadı. Terse döndü. ?Önce ben, sonra partim en son ülkem?

 

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00