Cihat OVALI - YORUM


YAVAŞ ÇEKİM BİR MAÇ


Muhteşem bir taraftar kitlesi,  tezahüratıyla  Adana 5 Ocak Stadı´nın tribünlerinde yerlerini almalarına rağmen, çoğunlukla geçen seneden kalma kırgınlık taşıyan seyircilerin maça itibar etmemeleri göze çarptı.

Kırgın olan bu taraftarları stada tekrar getirmek başta yönetim olmak üzere teknik ekibe düşüyor. Geçen sezon Süper Lig´e yükselememenin ezikliğini yaşayan mavi şimşek seyircisini, takımın bu sezonda oynayacağı yüksek kalitedeki futboluyla tekrar tribünlere geri döndürmesi mümkün olacaktır.

Sahada oynayan futbolcuların,  geçen sezonun moral bozukluğunu hala üzerlerinden atamadıkları gibi,  teknik kadro  ve  yönetimin  psikolojik olarak takımı sezona hazırlayamadıklarını   göz ardı etmemek gerek.  

Erkan Sözeri hocama ne olmuş öyle anlayamadım,  sanki dünya yıkılmış altında bir o kalmış  gibi. Moral sıfır, hafta içinde istifa etti ancak yönetim kabul etmedi haberlerini teyit eder mahiyette takımı saha kenarından yönetmeye çalışıyor. Sakin bir  tavırla  78 dakika kendisine ayrılan çizgileri ihlal etmeyen hocam, nasıl olduysa su petine attığı tekmeyle maça tepkisini dile getirmek istediyse de, yardımcı hakemin ikazı ve orta hakemin kararı doğrultusunda tribüne gönderildi.  Aslında bu duruşuyla onun,  sahada veya tribünde olması  çok büyük bir fark da yaratmıyor. Maç bitimi medya  mensuplarının  toplandığı salonda gördüğüm hocam, görevi  itibarıyla verilen yükün altında ezilmiş bir   görüntü taşımaktaydı. Sonuçta takımdaki görevinin sona ermesi, hem kendi açısından hem de çalıştırdığı takımı açısından isabetli olduğu bir gerçek.

Maça gelirsek, seyir zevki olmayan vasat bir müsabaka olduğunu söylersem  hata yapmamış olurum. Sadece   Adanademirspor´lu  futbolcular değil,  misafir Şanlıurfaspor´lu  futbolcular da seyirciyi uyutmak için ellerinden gelen çabayı  sarfettiler. Öyle ki dikkate değer ilk tehlikeli atak ev sahibi tarafından çabuk kullanılan bir serbest atışta 29.dakikada gerçekleşti. Bu dakika sonrası 31,43 ve 45.dakikalardaki cılız Demirspor  ataklarının heyecan yaratmadığını  belirtmek isterim.

Şanlıurfaspor´un 76 ve 78.dakikalarda yarattığı  tehlikeli ataklarda bir topun kaleciden, bir topun da direkten dönmesi, mavi şimşekleri biraz olsun uykudan uyandırdı. Nitekim, 83,90 ve 90+´da yakalanan gol pozisyonlarında şansı da yanında değildi  Adanademirspor´un. Bu pozisyonlardan 90.dakikada Pote´nin vuruşunu çizgiden çıkardı misafir takımın defansı.

Sonuç itibariyla, günahıyla sevabıyla takımlar birer puanı yavaş  çekimle oynanan bu maçta paylaştılar. Milli maç sebebiyle verilen arayı iyi değerlendirecek Adanademirspor´un,  yönetimi, yeni teknik ekibi ve futbolcu kadrosuyla morali  en üst seviyeye ulaşmış  bir takım bulabileceğim umudunu,  bu maça rağmen  hala taşıyorum.

 

 

 

 

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22