Prof. Dr. Özer OZANKAYA


unutMADIMAKlımda!

-“Kıral çıplak!” Diyebilmenin Zorunluluğu-


Gönül istiyor ki, o insanlık, yani özgürlük ve bağımsızlık, yani CUMHURİYET düşmanlarına o fırsat verilmemiş olsaydı!

Kuşkusuz en başta, keşke Atatürk’ün bakanlığını, başbakanlığını yapmış ve Cumhuriyet devrimlerinin tümüne imza atmış, hiç bir eleştiri yapmamış olan Celal Bayar ve 1933’tenberi milletvekilliği yapmış Adnan Menderes, örneğin Said-i Nursi’nin elini öperek seçim kampanyası yapmak gibi   demokrasi hainlikleri yapmasalardı!

Gelelim 2 Temmuz 1993 gününe! Keşke Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, -“halel” ile “helal”i karıştıran Başbakan Tansu Çiller’i geçtim- o yapmıyorduysa, keşke Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü, “Ben helikopterle o meydana inmeğe geliyorum; gelinceye dek hiçbir saldırgan orada kalmayacak!”deyip gereğini yapabilselerdi!

unutMADIMAKlımda!

Keşke, o iğrenç saldırıya bahane edilen yazar da, Salman Rüşdi’nin kitabını “Okumadım, basacağım!” yerine, “Okudum; hakaret yok; düşünce özgürlüğüdür, basacağım!” demiş ve böylece o linççi katillerin ağzına sakız vermemiş olsaydı!

Yani keşke “Kral çıplak” denilebilse!

Keşke demişken, bir önemlisini daha söyleyelim ve kendimize sansür uygulamak yerine özgürlüğün gereğine biz uyalım:

Keşke doktriner saplantıyla Atatürk’ü hafife alıp, O’nun önderliğindeki dünyaya örnek Cumhuriyetimizin değerini bilmezlik yapanlar o kadar etkin olamasalardı ve bugün olamasalar!!

Örneğin saltanat ve halifeliğin kaldırılması, Cumhuriyetin ilanı, Türk Yurttaşlık yasası ve kadın haklarının dünyaya örnek biçimde tanınması, demokratik devletçilikle sanayi toplumu olma atılımları, yazı ve dil devrimleri, ... gibi hepsi de demokrasinin zorunlu gereği olan devrimlerin hiç birisini savunan tek dizesi olmayan bir şairimiz - ne denli yüksek yetenekte olursa olsun, Türkçeyi ne denli güzel kullanmış olursa olsun, üstelik bir doktrine eleştirisiz bağlanmış olmasına da bakılmadan “özgürlük şairi” olarak sunulacak yerde, hâlâ dünyanın saygı ve sevgisini elde etmeyi sürdüren Türk Devrimini bayrak bayrak anlatmış   şairlerimiz ve öteki sanatçılarımız “özgürlük sanatçısı” olarak sunulsa!

Özetle, keşke gereken her durumda “Kral çıplak!” diyebilenlerimiz çok olsa!

“Madımak” kıyımları asıl böyle önlenebilir, kanısındayım!

Bir uca kayanlar, öteki uçtakileri engelleyemezler; tersine onlarla   buluşmaları olasılığı bile vardır ve yüksektir!

Keşke “Kutuplar birleşir!” uyarısını yapanlar çok ve etkin olsalar(dı)...

 

 

...

 

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00