Cihat OVALI - YORUM


UMUTSUZLUĞA KAPILMAMAK GEREK

PANORAMA


Adanaspor deplasmanda Altınordu´ya 2-0 yenilirken, Adana Demirspor sahasında Giresunspor´la 1-1 berabere kaldı.

ADANASPOR´DA  ÜÇ BERABERLİKTEN  SONRA  MAĞLUBİYET GELDİ

Temsilcimiz Adanaspor Spor Toto  1.Lig´in 15.haftasında oynadığı Altınordu karşılaşmasında ummadığı bir skor alarak taraftarlarını şaşırttı. En azından üç haftadır alınan beraberlikler bu haftada da devam eder diye beklerken, İzmir´den çok kötü futbol sonucu puansız Adana´ya döndü takım. Özellikle Coşkun Hoca´nın takımın başına gelmesinden sonra, Turuncu Beyazlıların sahada hiçbir varlık gösteremediği karşılaşma bu maç oldu dersek, yerinde bir ifade kullanmış oluruz. Geçmiş maçlardaki inatçı ve istikrarlı futbolundan eser yoktu Adanaspor´un. İzmir Temsilcisinden puan veya puanlar alabilmek için, en az onlar kadar koşup mücadele etmek gerekiyordu. Adanaspor buna muaffak olamayınca, eli boş döndü deplasmandan. Birbirinin kopyası olan ve takriben 30-35 metreden çekilen iki şutun ağlarla buluşması sonucunda mağlup duruma düşen Temsilcimiz, skoru değiştirmek için yeteri kadar çaba da göstermedi. O şutlar vurulurken topun önüne set çekmek gibi bir zahmete de girmedi defans. Bu hafta oynanacak Eskişehirspor karşılaşması, Altınordu maçını telafi etmek için çok iyi fırsat.

ŞİMŞEK İKİ PUANI SON ANDA KAÇIRDI

Bir diğer Temsilcimiz Adana Demirspor,  5 Ocak Stadında oynadığı Giresunspor maçını, son dakikalarda yediği şok golle berabere bitirmesi sonucu bir puana razı oldu. Geçen hafta Boluspor´u son dakikalarda attığı galibiyet golüyle üç puanı hanesine yazdıran Mavi Şimşekler, bu hafta tam tersi bir durumu yaşadı ve son dakikalarda yediği golle takımı iki puandan etti. Çok ağır zeminde oynanan karşılaşmanın mutlak favorisiydi Demirspor. 1-0´lık skor her zaman tehlike arz eder. Nitekim, 87.dakikada misafir takımın golünü atan Bahadır Erol, topa vurduğu noktadan on kere topu kaleye gönderse yalnız bir tanesi gol olabilirdi, o da bu maçta gerçekleşti maalesef. Maç sonu 74.dakikada Demirspor´un attığı müthiş golün sahibi Orkan Çınar´ın üzüntüsüne kahrolmamak elde değil. İç sahada alınamayan her puan takımları hedeflerinden uzaklaştırmak için en büyük etkendir.  Futbol şansın önümüzdeki haftalarda yanında olsun Mavi Şimşekler.

 15. HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

Spor Toto  1. Lig´in 15.haftası toplam (19)  gole sahne olurken,  üç beraberliğin olduğu bir hafta yaşadık.  Bu haftanın en ilginç olayı bir alt lige düşmesine kesin gözüyle bakılan Karabükspor´un İstanbulspor´la berabere kalmasıdır. Öte yandan, zirve hesapları yapan Gazişehir takımının kendi sahasında Balıkesirspor´a 2-0´lık skorla yenilmesi de  haftanın en sürpriz sonucudur.

 Bu  haftayı beraberlikle  kapatan Temsilcimiz  Adana Demirspor  (24)  puanla  yedinci sıraya düşerken, 15.haftayı puansız kapatan Adanaspor da on dördüncü sıradaki yerini korudu. On beşinci hafta sonunda zirvedeki takımlar puan kayıplarına rağmen yerlerini korurken, son sıralarda yer alan takımların sıralamalarında da herhangi bir değişiklik olmadı.

16.HAFTADA RAKİPLERİMİZ

Spor Toto 1.Lig´in 16.haftasında Adana Demirspor 15 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 16.00´da Balıkesirspor´a konuk oluken, Adanaspor  da 16 Aralık 2018 Pazar günü saat 16.00´da Eskişehirspor´u ağırlayacak.

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00