Cihat OVALI - YORUM


UMUTLANMAK İSTİYORUZ


Temsilcimiz Adana spor, Spor Toto  1.Lig´in 29.haftasında kendi sahasında Samsunspor´u 2-1´lik skorla yenerek çok önemli üç puanın sahibi oldu. Sıralamada bir puan eksiğiyle 14.sırada yer alan rakibinden bu galibiyeti koparmak, ev sahibi takım adına  büyük başarı. Taraftar  yine temsilcimizi yalnız bıraktı ama  Turuncu Beyazlı futbolcular maçı bırakmadılar. Canla başla mücadele ediyor bu takım. Sanki, taraftarı tribünleri doldurmuşçasına coşkuyla ve en üst düzeyde futbola varım diyorlar. Taraftar ileride hatasının farkına varıp da takımına sahip çıktığı zaman, bu günlerin hesabını nasıl verecek merak ediyorum. Kos koca camia 200-300 taraftara oynadı sezon başından beri. Yeter artık,  inadı bırakın ve takımınıza sahip çıkın. Bu Lig´de puan veya puanlar aslanın ağızında değil, midesinde adeta. Alınan her puan takımın yerini sağlamlaştırması bakımında çok önem arz ediyor. İleride korkulu rüya görmemesi açısından, ne puan alırsa kar görmeli Adanaspor. Bir kutlama da Eyüp hocaya. Zor günlerinde hızır gibi yetişiyor takımına. Herkesten daha çok sahipleniyor kulübünü. Sezon başından bu yana gelen hocalara gösterilen müsamahanın,  kendisine de fazlasıyla gösterilmesini hak ediyor sevgili hocamız.

Bir diğer Temsilcimiz Adana Demirspor, esasen bir puan amacıyla çıktığı Gazişehir deplasmanından, sebebiyet verdiği penaltı sonrası yediği golle puansız döndü Adana´ya. Sezon başından beri 14 penaltıya yol açan takımın kendine çeki düzen vermesi gerekmiyor mu? Ceza sahası içinde elin kolun oynamayacak, rakibine temas dahi etmeyeceksin! Hakemler adeta mimledi seni. Ona göre davranacaksın, yoksa bu inadın devam ettiği sürece bir alt gruba düşmen kaçınılmaz. Yukarıda bahsettiğim konu bazı kişilere şaka gibi gelse de, Demirspor´a hakemlerin bakış açısı bu. Mustafa hocamızın gerekli uyarıları yapmasında yarar olduğu kanısındayım. Defansa dayalı bir futbol sergilemenin riskleri olduğu kaçınılmaz. Tamam, deplasmanda oynuyorsun kabul ancak, rakip kaleye ilk gittiğin ve pozisyon yakaladığın dakika 40´larda. Nitekim, 78.dakikaya kadar sürdürdüğün sıkı defans anlayışı, hakemin verdiği uyduruk penaltıyla son buldu. Yazık bu puanların rakip takımlara kaptırılması bu kadar ucuz olmamalıydı. Yapılması gereken, maçın hakimi pozisyonda olan hakemlere insiyatif hakkı vermemektir. Önümüzdeki zor haftaları kolaya çevirmek için, rakipleri iyi analiz edip  o doğrultuda çalışmayı sıkı tutmakta fayda var.

Spor Toto  1. Lig´in 29.haftası toplam (31)  gole sahne olurken,  bir  beraberliğin olduğu    hafta yaşadık.   En farklı sonucu evinde Manisaspor´u  8-1´lik  skorla  yenen  Elazığspor  takımı  elde etti. Düşme korkusu yaşayan Denizlispor´un, sıralamada üçüncü sırada bulunan Ankaragücü´nü yenmesi haftanın alınan en ilginç sonucuydu. Öte yandan, Lig lideri Rizespor´un deplasmanda İstanbulspor´u devirmesi de, benim yerim süper lig dercesine alınan bir neticeydi.

Bu  haftayı galibiyetle  kapayan  Adanaspor  (37)  puanla  on ikinci sıradaki yerini korurken, komşu Vilayetten mağlubiyetle dönen Adana Demirspor  (34) puanla   on üçüncü sıraya geriledi. İlk  sıralarda  Rizespor  (56) , Ümraniyespor  (53)  ve Ankaragücü  (52)    puanla  yer alıyor.  Eskişehirspor  (31) puanla on altıncı sırada yer alırken, bir alt gruba düşmeyi garantileyen Manisaspor  (15)  ve Gaziantepspor (7) puana sahip.

30.hafta karşılaşmalarında temsilcilerimiz bir alt gruba düşmesi kesinleşen rakipleriyle  oynuyor. Adanaspor 7 Nisan 2018 Cumartesi günü saat 13.00´de Gaziantepspor´a konuk olurken, Adana Demirspor aynı gün saat 15.00´de Manisaspor´u ağırlayacak. Sıkıntılı günler yaşayan Adanaspor ve Adana Demirspor´un her vurduğu topun gol, getirdikleri puanların da üçer olması dileğiyle.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05