Ahmet DUMAN


Türkçe Ezan, Acemi Politikacı ve Günah Keçisi?


CHP´liler Ardahan Milletvekiline fena kızdılar; ?ezan Türkçe okunsa ne olur? dediği için çok fena kızdılar. Hem de seçim bu kadar yakınken denilecek laf mı bu? Ben konuşmayı orijinalinden dinleyememişim dinlesem de çok kızacağımı sanmıyorum. Sonradan okuyup dinleyebildiğim kadarıyla adam gayet edepli bir biçimde ?Ezan da Türkçe okunsun Kuran da? demiş. Konuşmada bir dilek var, yani okunsa ne olur herkes anlardı anlamında? Bana kalsa ?Aferin Öztürk Yılmaz´a; bir yığın değerlerimizi unutup gittiğimiz bu günlerde hiç olmazsa CHP´nin Türkçe ibadet önermesine sahip çıkmış? derim?

Burada sorun yandaş medyanın ve iktidar yalakalarının tavrı. Bu türden herhangi bir olay yaşandımı hemen başlıyorlar; iyi çalışmamış, akortsuz, boru trampet takımı gibi sesler çıkarmaya. onlar bu sesleri çıkarınca CHP liler de panikleyip kendilerini köşeye sıkışmış hissediyorlar, sonra da başlıyorlar yakınmaya ?şimdi sırası mı??

Pekiii? Ne zaman sırası?

CHP lilerin giderek unuttukları bazı şeyler var. Bunları burada yazıp onları utandırmak istemiyorum. Ama biraz kendilerine iyice bir baksınlar. Cumhuriyet Değerleri dediğimiz birçok şey var ki ellerimizin arasından kayıp gitti. Bazılarını ise zorla çekip aldılar elimizden.

Ülkemiz yıllardır iç içe yaşamak zorunda bırakıldığı küreselleşme ve dayatılan ekonomik modelle günden güne yoksullaşmakta, düzenli olarak, belli aralıklarla ekonomik krizler yaşamakta. İnsanlar yoksulluğun kader olduğuna inandırılmış, görgüsüz bir zenginliğin şımarıklığını alabildiğine yaşayan iktidar sahiplerini aziz mertebesine yükseltiyorlar. Bunları hep yazıp söylüyor konuşuyoruz. Bu bağlamda hiçbir söz ve yazı hedefine ulaşamıyor. Bunun nedeni Öztürk Yılmaz ve benzeri biçimde konuşanlar değil.

CHP Genel Başkanları Cumhuriyetin Devletçilik ilkesine sahip çıktılar mı? Hayır. Sümerbank´ı savundular mı? Hayır. Limanların yeniden halkımıza verilmesini istediler mi? Hayır. Halkçılık ilkesi bağlamında sadaka yerine Sosyal Devlet ilkesini savundular mı? Bu soruları çoğaltmak mümkün. Yanıtlar hep hayır.

Defalarca yazıp söyledim. Bir kez daha yazayım: defalarca yaptığınız yanlışı yeniden yapmakta ısrarlısınız. Böyle söylemlerle sağ oyları alamazsınız. Geçmişten yeterince ders almıyorsunuz yine aynı yanlışı yapıyorsunuz.

Şimdiii yerel yönetimler seçimleri ?sath-ı mailine? girdiğimiz bu günlerde sağcı adaylar üzerinde duruyorsunuz. Yahu, düşünmek çok zor değil; azıcık düşünün: Geçmiş seçimlerde kazandığınız birkaç yere bir bakın seçilen CHP li adaylar sağcı mı?

Zaten olay oy kaygısı olunca ipler kopuyor. CHP bu tavrıyla Cumhuriyet, Parlamenter Demokrasi ve Laiklik savunucularını her seçimde üzmektedir. CHP yi yönetenler dikkate almasalar da; bu toplumda henüz böyle insanlar yaşamakta! Ne yazık onlar da dedikleri gibi tıpış tıpış oy veriyorlar başka seçenekleri yok! ama bu kez bir seçenek bulmuşlar: Sandığa gitmeyecekler!

Anlatabildim mi bilmem? Tekrar yazayım: Bir CHP milletvekilinin Türkçe ibadeti savunması ve bu konuda görüş bildirmesi çok doğru ve olağan. Aksi yanlış olurdu! Bunu anlayalım. Bunun zamanı mekanı olmaz!

Öztürk Yılmaz´a da bir çift sözüm var: bu biçimde bir tepki yanlış. en azından seni savunacak olanlara bir şans tanıman gerekirdi. O ne kadar kötü bir konuşmaydı öyle. Kime ne zaman nasıl meydan okuyacağını öğrenememişsen adama sormazlar mı; ne biçim diplomatlık bu?

Alın size günah keçisi! Kemal Bey, Mart 2019 seçimlerini kayıp ederse nedenini şimdiden buldu!

 

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00