Prof. Dr. Özer OZANKAYA


?TÜRK ULUSU?, ?TÜRK YURDU?, ?MİSAK-I MİLLİ? DEMEYİP, ?TURANCI?, ?OSMANLICI?, ?İSLAMCI? ALDATMALARINA BAŞVURANLAR, ULUS VE YURDUMUZ İÇİN EN BÜYÜK TEHLİKEDİR!


MALAZGİRT, MEŞRU SAVUNMA OLAN BÜYÜK TAARRUZU GÖLGELEYİCİ, MİSAK-I MİLLİ´YE SALDIRIYI KIŞKIRTICI, SÖMÜRGE KÜRDİSTAN KURULMASINI KOLAYLŞTIRICI İSLAMCI-TURANCI DEMAGOJİYLE KUTLANAMAZ!!!

"TÜRK ULUSU, TÜRK YURDU" DEMEYEN AKP YÖNETİMİ BUNLARI YAPIYOR!!!

ATATÜRKÇÜ MUHALEFET VE KURUMLARA DÜŞEN YAŞAMSAL ÖDEV ŞU BİLİNCİ ETKİN KILMAKTIR:

Malazgirt Zaferinin yıldönümü, Türk ulusu için hem boş ve yıkıcı bir düş, hem de şu çağda gayrımeşru ve yine yıkıcı bir saldırganlık demek olan İslamcı ve Turancı söylemlerle kutlanmamalıdır.

Bu aymazca halk-aldatmacılığı, IRAK´ın kuzeyinde Barzani diktatörünün yine böyle bir yıkıcı halk aldatmacılığı ve yıkıcı bir gayrımeşru kışkırtıcılık olan "Bağımsız Kürdistan ilanı" girişimini BİLEREK/BİLMEYEREK KOLAYLAŞTIRMAKTADIR.

MALAZGİRT´İ BÖYLE KIŞKIRTMA ARACI OLARAK KULLANAN AKP İKTİDARININ, BİR YANDAN DA BARZANİ´Yİ BAYRAĞIYLA BİR DEVLET BAŞKANI GİBİ AĞIRLAMIŞ OLMASI, BU GÖZLEMİ DOĞRULUYOR.

Oysa Türkiye Cumhuriyeti´nin ulusal birlik ve bağımsızlığını, ülkesinin bütünlüğünü gerçekten korumak ve savunmak isteyen bir iktidarın ve aynı kaygıyı besleyen bir muhalefetin, Irak´ın kuzeyini Arap ve Türkmen halkın yurdu olmaktan çıkarmaya yönelik ABD/AB destekli Barzani eşkiyalığını önlemek için, Atatürk´ün nitelemesiyle "BÜYÜK VE BOŞ DÜŞLER ARDINDA KOŞUP YAPAMAYACAĞI ŞEYLERİ YAPARMIŞ GİBİ GÖSTEREN SAHTEKARLIKLAR" olan bu İslamcı-Turancı aldatması aymazlık politikasından özenle kaçınması gerekir.

Kaçınılmalıdır ki, Irak kuzeyinin ABD/AB sömürgesi BARZANİ DİKTATÖRLÜĞÜ olduğu, Kürt halkın Arap ve Türkmenlerle, İranlılarla düşmanlık istemediği anlatılabilsin.

Barzani´nin de Saddam, Esad, .gibi bir diktatör olduğu kamuoyu gündemine taşınsın.

Irak´ın kuzeyini, binlerce yıldanberi en az kendileri kadar yurt edinmiş, dahası burada KENT UYGARLIĞI adına ne varsa hemen tümünü yapmış olan Arap ve Türkmenlerden koparmayı Kürt halkının da istemediği hep birlikte haykırılsın.

Bütün Irak için, tüm bölge halkları için yıkım demek olan bu haksız Kürdistan kışkırtıcılığını isteyenlerin, Batılı sömürgeci devletler ve onların maşası olan Barzani çetesi olduğu ilân edilsin.

Bu olguları ulusal ve uluslararası kamuoyuna AKP iktidarı etkin ve tutarlı olarak söyleyemez; söylemez.

Bunu, YURTTA VE DÜNYADA BARIŞ isteyen, ülkede özgürlük, uygarlık ve toplumsal adalet içinde gönenç isteyen bir Atatürkçü muhalefet, 80 milyon Türk ulusunu inandıracak, sömürgeci Batıyı ve içerdeki maşalarını da caydıracak biçimde söyleyebilir.

Bu gerçeklerin haykırılması, 80 milyonuyla tüm Türk ulusunu bütünleştirip, AKP´yi daha da etkisizleştireceği gibi, ABD/AB´nin BOP HAİNLİĞİNİN DE İNSANLIK SUÇU NİTELİĞİNİ DÜNYAYA SERGİLEYECEK, ONLARI CAYDIRACAK VE BOP´UN SONUNU GETİRECEKTİR.

ÇANAKKALE´DEKİ ADALET KURULTAYI, YARGI BAĞIMSIZLIĞI VE YARGIÇ GÜVENCESİ´NİN, YURT İÇİ VE DIŞIYLA BARIŞ İÇİNDE YAŞAYABİLMEMİZİN DE BAŞ KOŞULU OLDUĞUNU HAYKIRMALIDIR.

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00