Vahit ŞAHİN


TRUMP´IN İLK (BALKON) KONUŞMASI


8 Kasım 2016 tarihinde ABD´de gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinde Trump, başkan olabilmek için gerekli olan 270 delegeye ulaşarak ABD´nin yeni başkanı olmuştu.

TRUMP,  ilk yaptığı açıklamasında, ?Herkese çok teşekkür ediyorum. Sayın Clinton beni telefonla aradı. Bizi ve hepimizi tebrik etti. Ben de kendisini ve ailesini tebrik ettim. Çok sıkı bir mücadele oldu. Kendisi de çetin bir mücadele verdi. 

Cumhuriyetçiler Demokratlar hepimizin bir araya gelme, birleşme zamanı. Her vatandaşıma şunun sözünü veriyorum. Bütün ABD´lilerin başkanı olacağım. Bu benim için çok önemli. Beni desteklemeyi tercih etmeyenlere gelince... Sizlerin yardımına başvuracağım ülkemize birlikte hizmet verelim diye.

Bizim yürüttüğümüz aslında bir kampanya değil inanılmaz bir hareket. Ülkesini seven daha iyi bir gelecek isteyen insanlardan oluşan bir hareket bizimkisi. Birlikte çalışarak ülkemizi tekrar inşa edeceğiz

Bizimle iyi anlaşmaya istekli olan uluslarla çok başarılı ilişkiler kurmayı planlıyoruz. ABD artık azıyla yetinmeyecek. En iyinin peşinde olacak. Ülkemizin kaderini yeniden elimize alıp bundan sonraki süreçte ülkemiz için güzel şeyler düşleyip yapacağız. Dünyaya da şöyle sesleniyorum: Evet ABD´nin çıkarları önplanda olacak ama herkesle ortak zemin arayacağız, ortaklık arayacağız, çatışma değil? demişti.

Yukarıdaki satırların son cümlesi, ?Evet ABD´nin çıkarları önplanda olacak ama herkesle ortak zemin arayacağız, ortaklık arayacağız, çatışma değil? şeklinde. Çok güzel. Birlik, beraberlik sözleri ortamı yumuşatmaya yetiyor. Ama, Türkiye´de yaşayan bir vatandaş olarak, her kazanın önce bu gibi sözleri sarfettiğini biliyoruz. Fakat, sonraki konuşmaların ilk konuşmalara benzemediğine de hep birlikte tanık olduğumuz dönemler de oldu ve oluyor da.

Akıllı cep telefonları ve tabletler gibi android uygulamalarında, eğer bir virüs girmişse cihazınıza fabrika ayarlarına dönebiliyorsunuz. Android cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlayarak veya "sıfırlamaya zorlayarak", içerdiği tüm verileri kaldırabilirsiniz. Bu işlemi ayarlar menüsünden veya kurtarma menüsünden yapabiliyorsunuz.

Şimdi Dünya ülkeleri veya CIA, ABD derin devleti ya da sistemi, Trump´un ayarını bozmaz ise, Adana´a yaşayan biri olarak derin bir nefes alacağımızı sanıyorum. Aksi olursa, ilk balkon konuşmaları tarihe geçiyor ve tarihteki yerini alıyor, sonrasında ise başkanlar fabrika ayarlarına dönüyor.

Tanrı Dünya´yı korusun.

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00