Cihat OVALI - YORUM


TEMSİLCİLERİMİZ NİHAYET 1.LİGE TUTUNABİLDİ

PANORAMA


Temsilcimiz Adana Demirspor sondan bir önceki haftada kendi sahasında oynadığı Altınordu maçını kazanarak rahat bir nefes aldı. Golü maçın 57.dakikasında  Yiğit İncedemir´in mükemmel ortasını karşılıksız bırakmayan Lalawele´nin ayağından buldu. Özellikle ilk yarıda mükemmel bir oyun ortaya koyan Temsilcimiz, net gol fırsatlarını cömertçe harcasa da ikinci yarıdaki sakin futbol oynamanın karşılığını  aldı. Bu galibiyette, devre arasında Mustafa Uğur Hoca´nın oyuncuları telaşsız bir futbola davet etmesinin büyük katkısı olduğunu tahmin ediyorum. Şampiyonluk parolasıyla sezona başlayan ve ancak son maç öncesi Ligde kalmayı garantileyen Adana Demirspor takımının taraftarının, maç sonu yönetimi istifaya çağırması ve bu maçta takımın en iyi futbolcusu olan Adil Demirbağ´a üçlü çektirmesi karşılaşmaya damga vuran olaylardı. Bu takımın taraftarı o kadar bilinçli ki, nerede, nasıl ve ne zaman davranacağını  iyi biliyor. Sezonun son maçında Ankaragücüyle deplasmanda karşılaşacak olan Mavi Şimşekler, yeni sezonda Süper Ligde oynayacak rakibi karşısına formalite maçına çıkacak.

Bir diğer Temsilcimiz  Adanaspor ise, hiçbir iddiası bulunmamasının acısını deplasmanda İstanbulspor 4-0´lık skorla yenilerek çekti. İddiasız iki takımın yaptıkları mücadele, eğer mücadele denebilirse sadece goller ve bunların dışında yaşanan pozisyonlardan ibaret bir karşılaşmaydı. Her iki yarının başında Adanaspor´un yedikleri goller, haliyle bu skora ulaşmada en büyük etkendi. Tahmin ediyorum son hafta içerde oynayacağı Eskişehir müsabakasının da, adeta gazozuna yapılan bir maçtan farkı kalmayacak.Taraftarından yoksun bir sezon geçiren Turuncu Beyazlıların, artık bu küskünlüğe son verecek çalışmaların içine girmesi ve Şehrimizin ileri gelenlerinin de bu çalışmalara ön ayak olmasını diliyorum. Bütün sporlar taraftarıyla güzel.

Spor Toto  1. Lig´in 31.haftası toplam (27)  gole sahne olurken,  sadece bir  beraberliğin olduğu    hafta yaşadık.   En farklı sonucu evinde Gaziantepspor´u  5-0´lık  skorla  yenen  Denizlispor  takımı  elde etti.

Öte yandan, son iki maça çıkıncaya kadar avantajlı bir konumda olan ve geçen hafta kendi sahasında 2-0 öndeyken, ilerleyen dakikalarda iki golü ağlarında görerek,  Denizlispor karşısında berabere kalan ve bu hafta da komşu temsilcisi Giresunspor´a mağlup olan Samsunspor´un renkli gruba düşmesi haftanın en ilginç olayıydı.

Bu  haftayı mağlubiyetle kapatan Temsilcilerimizden Adanaspor  (43)  puanla  on ikinci  sıradaki yerini korurken,   Adana Demirspor  (40) puanla   on üçüncü sıradaki yer aldı. Rizespor  (66)   ve Ankaragücü  (62)    puanla  Süper Lige çıkarken,  Play- Off için Ümraniyespor, Boluspor, Gazişehir, Erzurumspor ve Altınordu takımları mücadele edecek. Ligin son sıralarındaki Samsunspor, Manisaspor ve Gaziantepspor önümüzdeki sezon bir alt grupta oynayacak.

2017-2018 Spor Toto 1.Ligine zor da olsa tutunabilen Adanaspor ve Adana Demirspor takımlarını kutluyor, önümüzdeki sezon sonu Süper Lige çıkma gururunu taraftarlarına yaşatmalarını diliyoruz.

 

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00