Cihat OVALI - YORUM


TEMSİLCİLERİMİZ İLK YARININ SON HAFTASI SIFIR ÇEKTİ

PANORAMA


Adanaspor deplasmanda Osmanlıspor´a 3-1 yenilirken, Adana Demirspor evinde  Gençlerbirliği´ne 3-2´lik skorla mağlup oldu.

 ADANASPOR ?DA İSTİKRAR YOK

Temsilcimiz Adanaspor, saha koşullarının uygun olmaması sebebiyle Bolu´da oynadığı ilk yarının son maçında, Osmanlıspor karşılaşmasını kaybederek belli bir istikrarı yakalayamadığını teyid etti. Bu Lig´de yaşadığı inişli çıkışlı grafik takımın normal temposunu da kaybetmesine sebep oluyor. Geçen sene bu takımın kadrosunda yer alan ve Turuncu Beyazlılara katkısı azımsanmayacak boyutta olan Magaye´nin, Bolu´da oyuna ağırlığını koyması, karşılaşmanın bu skorla bitmesine sebep oldu. Maçın 65.dakikasında oyuna dahil olan Magaye, iki asist ve bir golle Temsilcimizin Adana´ya eli boş dönmesinin baş mimarı oldu. Düşme hattındaki takımlardan sadece üç puan fazlalığı bulunan Toros Kaplanları´nın, sezon ortasında gerekli hazırlığı yapıp, ikinci yarıyı başarılı bir şekilde lehine döndüreceğini umut ediyorum.

 ŞİMŞEK YİNE KAYIPLARDA

Bir diğer Temsilcimiz Adana Demirspor, Lider Gençlerbirliği önünde üç puanı bırakarak ilk yarının son haftasını puansız kapattı. Maça henüz 2.dakikada attığı golle 1-0 önde başlayan Temsilcimiz, misafir takımın Lidere yakışmayacak tarzda hakemi baskı altına alması sonucu, ilk yarının sonuna kadar da olsa skor üstünlüğünü koruyamadı. Lider ne zaman ki galibiyet golünü ikinci yarının 66.dakikasında buldu, adeta bu dakikadan sonra süt dökmüş kedi gibi oldu. Lider olmak her pozisyonu kendine yontmayı gerektirmez. Hiç belli olmaz, bu puan sisteminde bir bakarsın tepe taklak olmuşsun Play-Off yolu bile kapanır, farkına bile varamazsın. Hakemleri özellikle VAR sisteminin olmadığı bu Lig´de, baskı altında kalmadan daha dikkatli maçlar yönetmeye davet ediyorum. İkinci yarı Yılmaz Hoca´nın önderliğinde daha iyi bir futbol ve puanlar kazanan bir Mavi Şimşekler temenni ediyorum.

 

 17. HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

Spor Toto  1. Lig´in 17.haftası toplam (27)  gole sahne olurken,  üç  beraberliğin olduğu bir hafta yaşadık.  Bu haftanın en ilginç olayı Lig´de ilk üç sırayı paylaşan takımların kayıp vermeden ilk yarının son maçını kazanmalarıydı.

 Bu  haftayı puansız  kapatan Temsilcilerimizden  Adana Demirspor  (24) puanla dokuzuncu sırada yer alırken, bir diğer Temsilcimiz  Adanaspor da (19) puanla on birinci sırada. On yedi  hafta sonunda zirvedeki takımlar Gençlerbirliği, Denizlispor ve Gazişehir takımları yerlerini korurken, son sıralarda Eskişehirspor, Afyonspor ve Karabükspor yer alıyor.

 18.HAFTADA RAKİPLERİMİZ

Spor Toto 1.Lig´in 18.haftası Lige verilen aradan sonra 20 Ocak 2019 tarihinde başlayacak ve Temsilcilerimizden Adana Demirspor evinde Karabükspor ile karşılaşırken, Adanaspor Elazığ deplasmanına gidecek.

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00