Cihat OVALI - YORUM


TEMSİLCİLERİMİZ BİRER PUANA RAZI OLDU

PANORAMA


Temsilcimiz Adanaspor, Spor Toto  1.Lig´in 4.haftasında deplasmanda Altay´la Atatürk Stadı´nda 2-2 berabere kalarak Adana´ya 1 puanla döndü. Adeta maça 1-0 önde başlayan Turuncu Beyazlılar, ilk yarıyı önde kapatmış olsalar da, ikinci yarının ilk 5 dakikasında yediği gollerle mağlup duruma düştü. Ev sahibi takımın bu üstünlüğü, müsabakanın bitmesine dakikalar kala temsilcimizin beraberlik golünü atmasıyla son buldu.Milli maç sebebiyle verilen aradan yararlanarak, sakat futbolcularını hazır hale getirecek olan Adanaspor´un zorlu İzmir deplasmanından aldığı bu bir puanı küçümsememek gerekir. Çekişmeli mücadelelere sahne olan 1.Lig´de alınacak her puanın ilerleyen haftalarda değeri daha da artacaktır. Toros Kaplanlarının geleceği konusunda karamsar olmadığımı bir kez daha ifade etmek istiyorum.Sahada futbolcuların gösterdiği mücadele gücünü taktir etmemek mümkün değil. Yeter ki, taraftarının gönlü alınıp tribünlerin dolmasını sağlayacak tedbirler Yönetim tarafından alınsın. Adanaspor için sabretmekten başka yapılacak bir şey yok.

Bir diğer Temsilcimiz Adana Demirspor,  kendi sahasında oynadığı karşılaşmada İstanbulspor´la 2-2 berabere kalarak, haftayı bir puanla kapadı. Oysa ki, bir hafta önce evinde Altay´a her ne kadar bir eksik oynasa da 5-0´lık skorla mağlup olmuş bir İstanbulspor vardı karşısında. Maçın kesin favorisi olan temsilcimiz, dolu tribünler önünde karşılaşmaya başladı ise de, adeta maç boyunca beraberliği sağlamak üzere programlanmış bir takım hüviyetine büründü. Çünkü, kalesinde gördüğü şok golleri telafi edip beraberliği sağlamanın dışında, galibiyete yönelik bir harekette bulunma fırsatını yakalayamadı. Böyle bir Lig´e çok fazla meziyeti olan topçularla başlayan Mavi Şimşeğin tek eksiğinin, futbolcular arasındaki uyum olduğunu düşünenlerdenim.Tıpkı Adanaspor´da olduğu gibi, Milli takımın maçları sebebiyle verilecek aranın Demirspor´a da yararlı olacağı kanaatini taşımaktayım. Bu ara, futbolcuların birbirlerini tanımalarına çok büyük katkı sağlayacaktır.

Spor Toto  1. Lig´in 4.haftası toplam (22)  gole sahne olurken,  iki maçın berabere bittiği haftada, bu beraberlikleri temsilcilerimiz yaşattı. En farklı sonucu evinde Denizlispor´u 4-0´lık skorla yenen Altınordu takımı elde etti. Öte yandan üç maç deplasman takımlarının galibiyetiyle sona ererken, ilginç olan sonuçların 1-0´la neticelenmesiydi.

Bu  haftayı beraberlikle kapatan Temsilcimiz  Adana Demirspor  (7)  puanla  beşinci sıradaki yerini korurken,  deplasmandan bir puan getiren Adanaspor (2) puanla   on altıncı sırada. İlk dört haftayı kayıpsız kapatan Gençlerbirliği ve Boluspor ilk iki olarak sıralamada yer alırken, son sıralarda temsilcimiz Adanaspor´la birlikte Elazığspor ve Karabükspor bulunuyor.

5.hafta karşılaşmaları Milli maç sebebiyle verilen aradan dolayı bir hafta ertelendiğinden; henüz günü ve saati belirlenmemiş olsa da,  Adanaspor İstanbulspor deplasmanına giderken, Adana Demirspor kendi sahasında Hatayspor´u ağırlayacak. 

 

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22