Zekai BULUÇ


TELEVİZYONLARDA ANA HABER İZLEYEMEME SENDROMU


Arkadaşlarımla her zaman birlikte oturduğumuz çay ocağında , yine beş -altı kişi bir aradaydık .Konu döndü dolaştı televizyonlarda sunulan ana haber programlarına geldi . İçlerinde benim de olduğum grup kesinlikle ana haber programı izleyemiyordu . Yurttaşlarda kötü haber duymama ve izleyememe sendromu oluşmuştu . Hiç kimse şehit asker ve şehit polis haberi duymak istemiyordu .

21 yaşındaki asker Mehmet´le  28 yaşındaki polis Mehmet´in Türk bayrağına sarılı tabutu için herkesin yüreği parçalanıyordu . Babasının naaşı törenle geçerken önünde selama duran 5 yaşındaki çocuk tüm izleyenleri ağlatmaya yetiyordu . Ulusumuzun ve meslektaşlarının şehit ailesine sahip çıkması ,yapılan yardımlar acıları azaltmıyordu ? ? Ateş düştüğü yeri yakar .?  söylemini bir kez daha  haklı çıkarıyordu ..

Bölücü terör örgütü PKK´nın oyununa gelmemek için Güneydoğulu komşularımla iyi ilişkilerimizin bozulmasınıistemiyorum .Çünkü  her doğulu veya Güneydoğulu yurttaş PKK yanlısı değil . Elbette bu konunun ayırdındayım zaten PKK´nın  da istediği konu ?komşunun birbirinin gırtlağına yapışması değil mi ? Böyle bir durum gerçekleşirse bölünme olayı hızlanacaktır .

Babasız kalan çocuklara genellikle Darüşşafaka sahip çıkmaktadır . Bu yetimlerin daha iyi eğitim alabilmeleri boynumuzun borcu olmalıdır !Darüşşafaka ?ya orasının mezunları ile yardımseverler yardım etse de bu yardımlar yeterli olmamaktadır .Darüşşafaka´ya yapılacak olan yardımlar Tekalif-i Milliye gibi görev sayılmalıdır .

Tekalif-i Milliye , Türkiye ?yi işgal eden emperyalistleri  ? Geldikleri gibi geri gönderen ! ? iradenin soyuttan somuta geçirdiği gerçek işlerden birisidir .

Bizler de televizyon haberlerini izleyememesendromu varsa şehit çocuklarında babasızlık sendromu vardır .

Sağlıcakla kalın .

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04