Zekai BULUÇ


‘’TEK KİŞİLİK ÜNİVERSİTE ‘’ : DOĞAN AVCIOĞLU

Zekai BULUÇ


        Karanlık ellerce katledilen Kalpaksız Kuvvacı Uğur MUMCU, sürekli çözüm üreten Doğan AVCIOĞLU için ‘’ Tek kişilik üniversite ‘’ söylemini kullanmıştır. AVCIOĞLU Türkiye’nin sorunlarından dert yanmayıp aksine bu sorunlara çözüm üretiyordu. Örneğin topraksız köylüler için toprak reformunu savunuyordu. Fakat ne yazık ki toprak reformuna, toprak ağalarından önce; bir saksılık toprağı olmayanlar ve bizim Adanalıların deyimiyle ‘’Tibili konacak keseği (*) olmayanlar’’karşı çıktı. Karşı çıktıkları yetmiyormuş gibi toprak ağalarının desteklediği partilere oy verdiler!

       Türk Silahlı Kuvvetlerinin Atlantik doktrininden bağımsız olup, kendi ihtiyaçlarının Türkiye’de üretilmesinden yanaydı.Atlantik doktrinini ülkü edinen 12.Mart.1971 darbesinin bir orgenerali şöyle bir söylemde bulunmuştu : İlhan’sız ,İlhami’siz ve Doğan’sız basın istiyorum ! Bu söylemi dile getiren kişinin hedefindeki isimlerin ortak noktaları Kemalist öğretiye sahip çıkmalarıydı.Kapitülasyonlara karşıydılar ! Böyle olmaları Atlantik doktrinini ilke edinenlerin işine gelmiyordu. İlhan SELÇUK’un,İlhami SOYSAL’ın ve Doğan AVCIOĞLU’nun bir ortak yanlarıda Varşova paktına da karşı olmalarıydı.Çünkü Tam Bağımsız Türkiye öğretisini ilke edinmişlerdi.

         AVCIOĞLU Asya,Avrupa ve Amerika tipi tarımı , hayvancılığı analiz yapıp Türkiye topraklarının ve iklim şartlarının karakteristik yapısına uygun tarım ve hayvancılığı savunurken ; kooperatifçiliği de unutmuyordu. Dostlar artık toprak reformunu savunmanın zamanı geçti.Niye mi ? Araziler çoktan bölündü gitti. Zamanında Toprak reformu yapılmış olsaydı; köyden kente göç gerçekleşmeyecek ,böylelikle gecekondulaşma olmayacak ve kent kültürü tavan yapacaktı. Planlı kalkınmadan yanaydılar ! Plan değil pilav isteyenler neredesiniz? Doğan AVCIOĞLU’nun aşırı sigara tiryakisi olduğunu duymuştum ! Gazetedeki çalışma odasına girenler ; sigara dumanından AVCIOĞLU’nu zor görürlermiş ! Demek ki AVCIOĞLU’nun odası 40-50 yıl önce davlumbazı ve aspiratörü olmayan Adana kebapçılarının dükkanına benzermiş ! 

Evde kalın.

Sağlıcakla kalın.

ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINIZI ŞİMDİDEN KUTLUYORUM.

(*) Tibili serçe cinsinden bir kuştur. Kesek bir çocuk avucu kadar sertleşmiş toprak parçası.

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22