Yılmaz AYDOĞAN / BÖYLE GİTMEZ!


TEDAŞ´TAN AÇIKLAMA VAR

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. Kurumsal İletişim Müdürlüğü´nden gönderilen, "Adana Gazetesi´ndeki Böyle Gitmez köşenizde 08.08.2018 tarihinde yer alan ?Emperyalizmin Kıskacında Türk Tarımı" başlıklı haberinizle ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı bilgi v


AÇIKLAMA YAZISINDA ŞU GÖRÜŞLERE YER VERİLDİ:

"Sayın Yılmaz Aydoğan,

Adana Gazetesi´ndeki Böyle Gitmez köşenizde 08.08.2018 tarihinde yer alan ?Emperyalizmin Kıskacında Türk Tarımı" başlıklı haberinizle ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı bilgi ve değerlendirmelerinize sunuyoruz.

Köşenizde yer verdiğiniz elektrik dağıtımındaki kayıp ve kaçak konulu inceleme yazısında bahsedilen konularla ilintili olarak, öncelikle belirtmek isteriz ki; 6719 sayılı kanun ile yapılan düzenleme öncesindeki kayıp-kaçak bedeli, 6446 sayılı Kanun ve bu kanuna dayanılarak EPDK tarafından hazırlanan ikincil mevzuata uygun şekilde tahsil edilen bir bedeldir. 6719 sayılı Kanun´un genel gerekçesine de bakıldığında ?konunun hiçbir tereddüte mahal bırakmayacak şekilde düzenlenmesi amacıyla? 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu´nda değişiklik yapıldığı görülebilir.

Konuyla ilgili olarak şirketimiz tarafından birçok çalışma gerçekleştirilmekte ve önlemler alınmaktadır. Şirketimiz, EPDK tarafından belirlenen kayıp kaçak oranlarını düşürmek için yoğun bir çalışma içerisindedir. Gerek yeni yatırımlar, gerekse bakım onarım faaliyetleri ile hem teknik kayıpları azaltmak hem de elektrik kesintilerini minimize etmek için ciddi projeler hazırlanmakta ve hayata geçirilmektedir.

Kayıp kaçak oranlarının düşürülmesinin, hem ülkemiz ekonomisi hem de şirketimiz finansal gelirleri açısından ciddi bir öneme sahip olması nedeniyle özel olarak takip edilmekte ve gerekli aksiyonlar alınmaktadır. Yapılan yatırımlara ait projeler TEDAŞ tarafından incelenmekte, gerekli onayları alınmakta ve geçici kabulleri yapılmaktadır. Ayrıca, şirketimiz tarafından gerçekleştirilmekte olan bakım ve onarım faaliyetleri yine TEDAŞ tarafından incelenmekte ve uygunluk kontrolleri verilmektedir,  

Elektrik dağıtım şebekesinin teknik kalitesi işletme faaliyetlerimizi doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle şebekemizin farklı noktalarına yerleştirilen teknik kalite ölçüm cihazları ile şebekemiz devamlı olarak izlenmekte ve ihtiyaç duyulması halinde gereken çalışmalar yapılmaktadır. Bu teknik kalite, bizzat EPDK tarafından incelenmekte, cihazların tesis edileceği yerler bile EPDK tarafından belirlenmekte bu konuya şirketimizin bir müdahalesi bulunmamaktadır.

Toroslar EDAŞ olarak, dağıtım bölgelerimizden biri olan Adana´da sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzı sağlamak ana hedefimizdir. Bu süreçte müşterilerimize kaliteli ve sürdürülebilir hizmet sağlamak için bakım, onarım ve yatırım faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Bu vesile ile siz değerli basın mensuplarının şirketimizle ilgili her konuda Kurumsal İletişim Müdürlüğümüz ile irtibata geçebileceğini hatırlatırız.

 

Bilgilerinize sunarız.

 Saygılarımızla,

 Kurumsal İletişim Müdürlüğü

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00