Cihat OVALI - YORUM


TATSIZ TUZSUZ BİR HAFTA

PANORAMA


Temsilcimiz   Adanaspor  TFF 1.Lig´in 9.haftasında Adana 5 Ocak Stadı´nda  seyircisinden yoksun maçta, futbolu da yerlerde sürününce aldığı bir puana razı oldu.   Yazık bu takım nereden geldi bu seviyelere. Yine de futbolcuları ve teknik heyeti verdikleri üstün mücadeleden dolayı cani gönülden kutlarım. Kim ne derse desin, oyunun asıl aktörleri sonuna kadar , kulaklarını tıkayıp üzerlerine düşen görevlerini yapacaklardır eminim. Bunca yıldır tarihi 5 Ocak Stadında maç izlerim, ilk defa deplasman takımı  taraftarının, ev sahibi  seyircisine üstünlük sağladığına şahit oldum. Çünkü ev sahibi taraftarı takriben 60-70 kişiden ibaretti. Ellerinden geldiğince tezahüratta bulunmaya çalıştılar ancak, sesleri bu kadar çıkabiliyordu. Adana´nın üst düzey insanları bir araya gelip Adanaspor´la seyircisi arasındaki sürtüşmeye çare bulamazlarsa, bu takımın sonu korkarım amatörde son bulacak.

Bir diğer temsilcimiz Adanaspor Demirspor iyi bir oyun sergilediği Denizlispor deplasmanında,  şanssız bir penaltı golüyle yenilerek puansız  döndü  Adana´ya. Özellikle ilk yarıda yakaladığı gol pozisyonları, hemen hemen bir elin parmaklarını buldu ama skor üstünlüğünü eline geçiremedi Mavi Şimşekler. Cömertçe harcanan gollük ataklar değerini bulamadığı zaman, rakip takım kesiyor faturayı. Denizlispor´un 65.dakikada bulduğu gol sonrası, oyunun boşluklarına sığınarak futboldan uzak bir görüntü sergilemesi, seyir zevkinden yoksun bir 25 dakika oynanmasına sebebiyet verdi. Tam 25 dakika ,oynamayan sürelerle beraber yarım saatlik bölümde, rakip takımın topsuz bir futbol! sergilemesine hakem de göz yumunca  yenilgi kaçınılmaz hale geldi. Can sağlığı olsun, Adana Demirspor bu futbolunu sergilemeye devam ettiği sürece, sadece futbol şansına ihtiyacı olacak.

TFF 1. Lig  bu hafta toplam (18)  gole sahne olurken,   (4) maç  berabere bitti.  En farklı sonucu deplasmanda Boluspor´u 4-2 skorla yenen Balıkesirspor elde etti.

9. haftayı Adana  Demirspor  (14)  puanla sekizinci sırada tamamlarken, Adanaspor  aldığı beraberlikle   puanını (14) yaparak dokuzuncu  sırada kendine yer buldu.  İlk  sıralarda   Ümraniyespor  (18)  ve  Giresunspor (16) puanla yer alırken,  Ankaragücü,Rizespor ve Elazığspor (15)´er puanla 3,4 ve 5. olarak sıralanıyor      

10. haftada;  Adanaspor 28 Ekim 2017 Cumartesi  günü saat 13.00´de Balıkesirspor´a  konuk olurken, diğer temsilcimiz Adana Demirspor 29 Ekim 2017 Pazar günü saat 15.30´da Giresunspor´u ağırlayacak.

Takımlarımıza yapacakları bu zorlu müsabakalarda sonsuz başarılar dilerim.

 

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00