Cihat OVALI - YORUM


Tarihe Sığmayan Bir Destan


Maraton Tribünü´ne asılan bu pankartla çıktı Mavi Şimşekler 5 Ocak Stadı´nın zeminine. Sanki sezonun son maçıydı ve takımları şampiyon olmuşçasına seyirci desteğini arkasına aldı ev sahibi takım. Maç boyunca desibeli en yüksek ses tonuna ulaşmak kaydıyla gönül verdikleri renklere sahip çıktı coşkulu taraftar. Bu takımın futbolcuları şu gerçeği iyi bilmeli ki,  böyle bir taraftar kitlesi Süper Lig takımlarının çoğunda yok. O sebeple, oyunun hakkını vererek oynayın, bu maçta olduğu gibi bundan sonraki maçlarınızda. Böyle oynadığınız sürece bu taraftarı hep arkanızda bulacağınız kesin.

Konuk takım sadece adam adama mücadele ederek, oyun oynatmama felsefesi üzerine kurulmuş bir düşünce yapısıyla çıktı sahaya. Tek farklı skorla mağlup duruma düştüklerinde dahi, bu oyun yapısını değiştirmediler. Ancak, iki farklı skorla mağlup duruma düştüklerinde hücumu düşünür oldular. Nitekim bir ara 2-0´lık sonuç ortaya çıkınca, iki dakika sonra skoru 2-1´e getirmeyi başardılar. Mavi Şimşeğin skoru 61.dakikada 3-1´e taşımasından sonra ise, artık sonucu değiştirmeye ne güçleri kaldı, ne de futbol tecrübeleri buna olanak verdi.

Keza ortalama yaş grubu (22) olan bir takımla oynadı Demirspor. 34 yaşındaki Şenol Can da olmasaydı daha da düşecekti bu oran. Öte yandan ev sahibi takımın yaş ortalaması ise (28) olarak göze çarpıyor. Yani tecrübeli ve dinamik bir kadro yaratılmış dersek tam manasıyla anlatmış oluruz.

Biri penaltı pozisyonu ve üçü gol olmak üzere tam (9) adet  pozisyona girdi Mavi Şimşekler. Konuk takımın gol pozisyonu sayısı ise biri gol olmak üzere (3) adet.

Maçın göze çarpan isimlerine gelince; Yiğit İncedemir, Lalawele Atakora, Savaş Yılmaz ve Sezer Özmen başta olmak üzere tüm ev sahibi takım futbolcuları.

Bir parantez de seyirciye açmakta fayda var. Maç öncesi de dahil olmak üzere hiç susmadılar. Hele ki 80.dakikadan sonra ?İzmir Marşı? ile  ?Mustafa Kemal´in Askerleriyiz? şeklinde slogan atmaları keyif veren futbola kaymaklı kadayıf oldu.

Şu gerçeği açık açık söylemekte fayda var. Güze hoş gelen futbolunun yanı sıra bazı futbolcularının ayaklarına top geldiği zaman heyecan yaratan bir görüntüye sahip Adana Demirspor takımı. Başta Giray Bulak hocam olmak üzere teknik ekibi cani gönülden kutluyorum, böyle bir takıma böyle top oynattıkları için. Bir tebrik de Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerine, bu futbolcuları ne fedakarlık göstererek transfer ettikleri için.

Tarihe sığmayan bir destana, 2017-2018 sezonunda yeni ve başarılı bir sayfa eklemen dileğiyle yolun açık olsun Adana Demirspor.

 

YAZARLAR

  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00