Zekai BULUÇ


TAÇSIZ KRAL METİN OKTAY VE ARDA TURAN


Galatasaray futbol kulübünün ve Türk futbolunun ‘’Taçsız kralı ‘’ merhum Metin OKTAY kaptanlık yaptığı dönemlerde orta hakemin ‘’ Başlama vuruşunu kim yapacak, yazı mı ,tura mı? ’’ sorusuna sürekli olarak metal paranın tura tarafını tercih edermiş! Böyle bir tercihte bulunmasının tek sebebi paranın tura kısmındaki  ATATÜRK baskısının yere bakmasından rahatsız olduğu için para atışında sürekli ‘’tura ‘’ dermiş !

       Arda TURAN ismindeki bir futbolcu 19.Mayıs.2020 günü attığı görüntülü videoda Milli bayramımızı kutladı (!) 19.Mayıs.1919 ATATÜRK’ü anma, gençlik ve spor bayramı yerine 23.Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramını kutladı. Bunun üzerine tepki gelince 

‘’ Oruçtum iftar vaktiydi, umarım bunu konu edinenler hayatlarında benim kadar ülkesine hizmet etme fırsatını bulurlar ‘’ dedi.

       Bana bak Arda TURAN ! Merhum Metin OKTAY senin futboldan kazandığın paranın on binde birini bile kazanamadı.Oruç tuttu ibadetini yaptı.Bir ekmeğin kaç kuruş olduğunu biliyordu.Milli maça çıkarken Metin OKTAY ve arkadaşları federasyon görevlilerinden galibiyet primi istemediler. O devirde önemli olan Ay yıldızlı formayı taşımaktı.Hem bayramları karıştırıyorsun hem de bahane olarak mübarek Ramazan ayını ve Oruç ibadetini suçluyorsun. Bu sıcaklarda oruç tutmak çok zordur.İnsanı çok susatır.Sen susayınca oruç olduğunu unutup niye su içmiyorsun? Tek sen misin oruç tutan futbolcu ? Metin OKTAY senin yaşın kadar futbol oynadı; onların devrinde futbol ayakkabılarının krampon bölümünde onlarca çivi vardı. Bu yüzden tüm soyunma odalarında ayakkabıcıların kullandığı örs vardı. Arda TURAN sana sevabına bir önerim var : Unutkanlık sende şimdiden başladıysa , geç kalmadan bir uzmana görün! 

       NOT: Arkadaşlar Metin OKTAY’ların , Can BARTU’ların ,Turgay ŞEREN’lerin, Kaya KÖSTEPEN’lerin ,Şeref HAS’ların ve diğerlerinin zamanında futbol sahaları topraktı. Bu toprak sahalar maç oynana oynana 3 numara zımpara gibi olurdu! Hele hele o devirlerin futbol toplarının sibop bölümü şimdiki futbol ayakkabılarının bağcıkları gibiydi. O zaman ki futbol topları yağmurlu havada 5-6 kilo ağırlığa ulaşırdı. Şimdi milyon dolarlar karşılığında top koşturanlar , o topla korner atışı kullansalar  ; ceza alanına gönderemezlerdi.

       Evde kalın.

       Sağlıcakla kalın.

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05