Ahmet Yaşar Aktaş


Svap ile “artık yemek alırız hanım”!

Ekonomimiz öylesine büyüdü ki, son 18 yılda yıpranıp eskimiş cumhuriyet değerlerini,çok sağ olsunmuhalefetin desteğiylesatıp yeni fabrikalar (!) kurduk, yüksek hız tren rayları döşedik.


İthalatı %75 büyüttük.İhraç ettiğimiz malların üretimindeki ithal mal payını %60’a çıkardık.

İstanbul borsasını, yabancı sermayedarların hizmetine açıponları zenginleştirdik. Bayram öncesi 10 milyar doları ceplerine koyduk, hadi güle güle harcayın dedik.  Ekonomimize çomak sokan dış mihrakları hamdolsun bertaraf ettik.

Bayramda bizim geçmediğimiz yalnızca cinle perilerin dans ettiği köprüler, tünel için milletten topladığımız vergilerden bayram harçlığı olarak sadece 4 gün için yüz milyoncuk ödeme yaptık. Yandaş yüklenicileri zenginleştirdik,bize hizmet etsin diye.

Enflasyonu %11’e düşürdük. Faizleri %8,5‘a indirdik ama mallara %50 zam yaptık.Öğrencilerin geçen yıl üniversite sınavına girmek için 150 TL ödediği harcı,kovid 19’un etkisiyle 210 lira yaptık. Oysa biz tüm önlemleri almıştık. Ya almasaydık, neler gelirdi başımıza?

Gerçek ötesi bir başarı gerçekleştirdik!

Hain faiz lobileri vergi kaçırdığından harcamaları yavaşlattık ama “tedbirlerimizi” alıyoruz, aldık, alacağız. Son bir ayda yerli üretime destek amaçlı5 bin den fazla ithal mala %30ek vergi koyduk.

Daha önce hiç duyulmamış bir vergiicat ettik:Paramıza ve bize güvenmeyen bireysel yatırımcı, bin dolar ya da bin gram altın alırsa, 10 dolarını ya da 10 gram altını bize armağan edecekler! Biz, bize yeteriz! Onlar, kazıktan çok iyi anlıyor!

Kimileri buna ”vergi salgını” diyorsa da, sakın ha inanmayın!

Savurganlığı azaltmak (!) için

Kayseri büyük kent belediyemize, 49 bin metrekarede 9 milyon 700 bin liraya okçuluk merkezi kurdurduk.

Her hastaneye bilgisayarlı MR, tomografi aygıtı verdik. Halkın sağlığı için kentlerin dışında temiz havalı alanlarda,bütçeden beş kuruş harcamadan (!) “şehir hastaneleri” kurduk.

Daha geçtiğimiz günlerde sabancı holding ceosu Cenk Alper’in açıkladı: Sabancı holding, ilk çeyrekte 1, 2 milyar lira net kar elde etti.

Siz bakmayın sokaklarda “artık yemek alırız” diye feryat edenlere! Bunlar, darbeci. Kurduğumuz bu mutlu, kutlu düzeni bozmak isteyenlerin oyunu, kanmayım!

Batan ab ülkelerini kurtarmak için “ab’de tam üyeliğe ulaşmakta kararlıyız” dedik, anlarlarsa eğer!Başta nazi berlin, ab varsın bize operasyon çeksin…

Parası azalan imf’ye kredi verdiğimizi unuttunuz mu?

İşte size lider ülke, işte sıçrayıp zıplayan ekonomi!

Svap

Gördüğünüz gibi, Türkiye’nin siyaseti istikrarlı, güvenilir, ekonomisi her günle birlikte ileriye sıçrıyor, T.C. Merkez Bankası, bağımsız ve işlemleri çok saydam!

Finansal piyasalarda yapılan takasın adı svap. Svap’ıbir örnekle açıklayalım: almanya ile svap şöyle olur: Buyur sana 75 milyar TL verelim, sen de bana 10 milyar avro ver. Anlaşma süresi bitince, paraları faiziyle birlikte yeniden değiş tokuş yapalım. Anlaşıldı mı bilmem.

Abd, ingiltere, almanya, japonya ve benzeri kıtıpiyos avanaklar bizimle svap anlaşmasına yanaşmadı. Oysa svap anlaşması yaparsalar çok kazanacaklar.Efendim kendileri faize verebilirlermiş. Faiz oranları %1 bile değil, biz veriyoruz %7 bataktan kurtulsunlar diye…Batmış ülke mantığı işte bu kadar!

Saray gibi uçak armağan eden katar emirine destek olsun diyeMerkez Bankamıza riyal ile svap anlaşması yaptırdık. Bu iyiliğimiz karşında güya Kanal İstanbul’un tümünü, varlık fonundan vakıflar bankasını, çaykuru, botaş’ı istemişler. Hepsi uydurma!  Darbecilerin işi…

Türkiye başkanlık dizgesi altında ekonomik, ahlaksal çöktü;kovid 19 sonunda seçimlerde iktidardan düşeceğimiz düşünü gören darbeciler var ama kursaklarında kalır inşallah!

***

Dün, menderes-bayar despotizmini devirip Türkiye’nin en demokratik anayasasını yapan 27 Mayıs’ın altmışıncı yıl dönümüydü.

Sağlıcakla, sevgiyle Atatürk ile kalınız!

 

 

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00