Ahmet Yaşar Aktaş


Suriye, 12 Ada ve İyi Parti

Öncelikle Suriye dış politikasıyla başlayalım.


Anadolu ajansı, 22 Eylülde şöyle bir bilgi yayınladı. Abd’nin suriye özel temsilcisi jamesjeffrey, 21 Eylülde ypg/pkk elebaşları ve Kürt ulusal konseyi temsilcileriyle bir araya geldi: “Türkiye’nin bölgede terör örgütüne karşı yeni harekat düzenlemeyecek”diyerek, güvence verdi.

            Abd’nin suriye özel temsilcisi j. jeffrey’nin bu açıklaması yalanlanmadı.

Rte 4 Ekimde basına yansıyan konuşmasında “Suriye’de terör bölgeleri ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da biz kendimiz temizleriz” diyerek örtülü j. jeffrey’i yalanlamazken, bölgeye tekrar girip temizlik yapılacağını belirtti.

Hangisi daha doğru, ya da ne kadar yanlış dersiniz?

                                                    

Sehven?

Dışişleri bakanlığı tiviterden 13 Ekim’de paylaştığı ingilizce notta, yunan denizcilik kurumunun haritasını kullandı. Atina’nın savlarına göre çizilen haritanın bakanlığın notunda yer almasına ne dersiniz?

 

Başarılı dış siyaset: 12 Ada!

Ankara’nın dış politikada izlediği ihvancı politika,doğu Akdeniz ülkeleriyle ittifakı bırakınız, Türkiye’yi yalnızlaştırdı!

            Üstüne üstlük, ab ile gerilimli ilişkinin sonucuab, Türkiye’yi baskı altına alıp isteklerini kabul ettirmek için ambargo silahıyla tehdit ediyor. 

Suudilerin Türkiye’de üretilen malları sokmaması bu bütüne mi ait?İktidardan bu konuda bir açıklama neden yapılmadı acaba?

Mili Savunma Bakanı bakınız ne diyor: “Yunanistan’dan uluslararası hukuka, imzaladığı anlaşmalara ve iyi komşuluk ilişkilerine göre davranmasını bekliyoruz.”

Çok barışçıl ama aynı anda varolan durumu görece kabullenmek değil mi? İşgale, silahlandırmaya ne denli güçlü bir tepki!

Belirgin bir biçimde haklı olduğumuz bu konuda ciddi sorunlar yaşadığımızı muhalefet liderleri de yüksek sesle dillendiriyorlar.

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı ile Ümit Yalım’ın görüşü şöyle:

Gayri askeri statünün bozulması, egemenlik devir koşulunun ortadan kalkmasıdır. Türkiye ivedilikle bu hukuksuzluğu, ihlali dünya kamuoyuna kuvvetle duyurmalı, birleşmiş milletler gündemine taşımalıdır.

Uluslararası anlaşmalardaki hak ve çıkarlarına sahip çıkarak bölgedeki egemenlik haklarını yeniden tesis etmelidir!

Özcesi, navtex(navigationaltelex’in kısaltılmışı, seyir halindeki gemilere, denizcilere duyuru) yerine Münhasır Ekonomik Bölge ilan edilmelidir! Münhasır bölge, bir ülkeye ayrılmış yer anlamına gelir.

Türkiye,Cumhuriyet Değerleri’ne sahip çıksa, emperyalistlerin döşediği mayınlardan kolaylıkla çıkar! İktidarın bu değerlere sarılacağını sanıyor musunuz? Allahtan umut kesilmez!

İyi Parti’ye (İP) operasyon?

Bir yanda Cumhur İttifakı (Cİ), son kamuoyu araştırma sonuçlarına göre, kesintisiz oy yitirirken,İP’nin oy oranı %15’e ulaştı. Bir tehdit mi?

Küçük ortak, “illet/zillet” söylemi yerine “yerli-milliliği” öne çıkardı. Akşener’e “evine dön” çağrısı yaptı. Rte de, bu çağrıyı desteklerken, Akşener “Başıma silah dayasanız Mİ’dan çıkmam” dedi.

Akepe genel başkan yardımcısı “grup bile kuramayacak duruma gelirsiniz” dedi. Neye dayanarak söyledi?

İP’nin ile HDF işbirliği yaptığı dedikodusu ortaya atıldı. İstanbul büyük kent belediye seçimlerinde Öcalan kardeşlerle işbirliği yapıldığını Bursa’daki sağır sultan bile duymadı mı?

Diğer yanda görsel-işitsel basında iktidarı eleştiren, Sağlık Bakanlığı eski müsteşarı Aytunç Çıray ve Prof. Dr. Ümit Özdağ, yürekli eski sendikacı Adana milletvekili İsmail Koncukile arkadaşları parti yönetim organlarından dışlandı.

Bunun arkasında akepe’nin küçük ortağıyla iyi ilişkileri olan teşkilatlandırmadan sorumlu başkan yardımcısının olduğu basına yansıdı. Bu operasyonun Genel Başkan Akşener’in bilgisi dahilinde gerçekleştiğini Çıray bir söyleşide açıkladı. Neden mi?

Anılan kişilerin ortak özelliğiR.T. Erdoğan’a karşı olmalarıdır.

Amaç, İP’yi yanlarına çekmek, başaramazlarsa, İP’yi karıştırıp Mİ’nı dağıtarak olası bir seçimi kazanmak!

Sağlıcakla sevgiyle Atatürk ile kalınız!

 

Durmuş Sığırcı
22.10.2020 20:58:41
Sevgili hocam politika çok cıvık bir zeminde yapılıyor. Kimin ayağı nerede kayar bilmem. Güven bunalımı yaşayan bir toplum haline geldik.

YAZARLAR

  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92