Vahit ŞAHİN


SİZ HİÇ MAVİ BULVAR´DAN GEÇTİNİZ Mİ?


Hırsızlık denilince sadece para mı çalmak akla gelmektedir. Ya da bir evden veya bürodan mal kaldırmak mıdır? Hırsızlığın çeşitli şekilleri ve tarifleri vardır.

Benim bahsetmek istediğim hırsızlık zaman çalmaktır.

Şehir içi sinyalizasyonlardaki zaman çalmak da bir hırsızlıktır. Örneğin hiç siz Mavi Bulvar´dan, özellikle de kuzey tarafından aracınızla yolculuk ettiniz mi? Sabah işinize, akşam da evinize dönerken sinyalizasyonların adaletsiz şekilde yanmasından dolayı sinir krizi geçirdiğiniz oldu mu?

Toplu taşıma kalitesindeki düşüş ve diğer etmenler özel araç sahipliğini ve dolayıysa kullanımın artmasına yol açmaktadır. Bu da yollarda zorlanma, kuyruklanma ve gecikmelere neden olmaktadır. Bir de bunlara sinyalizasyonların da etkilenmesiyle Mavi Bulvar´da kalp ve sinir krizi geçirmemek elde değildir.

Aracınızla Mavi Bulvar´da giderken uzun kuyruklar oluşuyor belili saatlerde. Üç araç geçerken dördüncü araca sarı ışık yanıyor. Diğer tarafa ise en az bir dakika bazen da 1,5 dakikalık geçiş süresi veriliyor. Önünüzdeki araçlar hareket ediyor. 5 saniye sonra bir daha duruyorsunuz. 100-200 metrelik yolu en az 5-6 kez dur-kalk geçebiliyorsunuz.

Kavşaklar farklı yönlerden gelen trafiğin kesişim noktaları olduğundan bu noktalardaki trafiğin düzenlenmesi önem arz etmektedir. Kavşaklardaki trafik kontrolü maalesef sinyalizasyonlarla bir adaletli şekilde sağlanamıyor. Ve bazı kavşaklarda pavyon girişlerini andırı şekilde sinyalizasyon yapmakla maalesef sorun çözülmüyor.

Adana´da dönel kavşaklarda geometrik sorunları biliyoruz. Kavşaklarda görüş açısı ve mesafesinin yanı sıra, sinyalizasyon, trafik levhaları gibi sorunlara hiç değinmiyoruz bile. Kavşak kapasitelerindeki düşmelere sinyalizasyonlardaki haksızlıklar da eklenince gecikmeler ve kuyruklanmalar olmaktadır.

O nedenle yetkililere buradan sesleniyorum. İnsanların zamanını çalmayın. Bir akşamüzeri Mavi Bulvar´dan makam aracınızla geçmenizi istiyorum.

En büyük hırsızlık insanların vakitlerini çalmaktır diyorum.

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00