Vahit ŞAHİN


SİYASETTE TUTARLI OLMAK


TBMM´de görülen anayasa değişikliği tasarısı ile ilgili Halkların Demokratik Partisi Grubu adına Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, bir konuşma yaptı. Konuşmasının büyük bir bölümüne aynen katılıyorum. Sayın Beştaş, ?Bu metin, Türkiye´deki farklı dilleri, kimlikleri, inançları, kadınları, emekçileri görmüyor. Bu metin, Kürt halkı için ölüm demektir. Bu metin, Aleviler için ölüm fermanıdır. Bu metin, işkencedir, işkencenin devamı demektir. Bu metin, farklı inanç gruplarına yönelik ölüm anlamına gelmektedir. Bu metin, gazetecilerin cezaevinde kalması ve yenilerinin eklenmesidir. Bu metin, akademik özgürlüğün tümüyle kaldırılması anlamına geliyor. Bu metin, AKP´nin şu anda, hâlihazırda yürüttüğü, içeride de dışarıda da Kürt düşmanlığını derinleştirmesi demektir. Bizim, Orta Doğu´da saplandığı bataklığın daha da derinleşmesi, içeride de var olan kaosun, toplumsal gerilimin??

?Evet, biz gerçekten Halkların Demokratik Partisi olarak Cizre bodrumlarında "Su (?)(x) su" diye bağıran Mehmet Yavuzel´i unutmadık, bunun için tabii ki "hayır" diyeceğiz. (HDP sıralarından alkışlar) Biz birkaç aylık Miray bebeği keskin nişancılar tarafından vuranları koruyanlara "evet" demeyiz, tabii ki "hayır" diyeceğiz. Taybet ananın bir hafta sokakta cenazesini bekleten, bütün şehirleri yakıp yıkan, bodrumlarda insanları diri diri yakan zihniyete "evet" denilemez. Bu konuda "hayır" kampanyamızın temel notalarından biri de bu olacaktır??

?Biz bunları unutmadık, unutturmayacağız. Bunların insanlığa karşı suçlar olduğunu her fırsatta ifade edeceğiz. Ve daha onurlu bir yaşam için, toplumsal barış için, kadın özgürlüğü için, daha fazla canımızı toprağa düşürmemek için, Kürt meselesinde demokratik çözüm için Halkların Demokratik Partisi olarak "hayır" diyoruz? diyordu.

Sonra bakıyorsunuz oylamaya katılmıyorlar.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezler mi? Söylemi ile eylemi biri birine uymayan bir siyasi anlayışı ne denir? Tutarsızlık denmez mi?

Umarız maddeler üzerinde tutarlı olurlar, umarız tasarının geneli üzerinde hayır derler.

Aksi halde karşı çıktıkları başkanlığa evet demiş sayılacaklardır.

Acaba kararsızlık içinde olup ta İmralı´dan işaret mi bekliyorlar?

Göreceğiz.

 

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00