Cihat OVALI - YORUM


ŞİMŞEK NİHAYET PLAY-OFF POTASINDA

SPOR YORUM


Adana Demirspor 27.haftadan eksik kalan maçında Ümraniyespor´u sahasında 3-1´lik skorla yenerek, Spor Toto 1.Lig´in 6.sırasında kendine yer buldu.

Bu Lig´in iddialı ekiplerinden olan ve Türkiye Kupası´nda Trabzonspor ile Fenerbahçe´yi saf dışı bırakan ve Kupa´da adını ilk dörde yazdıran misafir takım, bu mağlubiyetle bir anda play-off grubunun dışında kaldı.

Müsabaka her ne kadar hafta arası oynanmış olsa da 5 Ocak Stadı´nı dolduran 10-12 bin civarındaki taraftarın coşkusu ve heyecanı 90 dakika boyunca hiç dinmedi. Mavi Şimşekli seyirciler, tüm Türkiye´ye örnek bir taraftar kitlesi olduklarını gösterdiler. Sahada ve tribündeki centilmenlik havası maç boyunca egemendi.

İlk yarım saati iki takımın da birbirlerini tanıma faslıyla geçen müsabakada, durgun havayı Pote´nin mükemmel çıkarmasıyla 32.dakikada Berk Yıldız bozdu. İkinci yarıda konuk takımın oyunda hakimiyeti ele alacağını düşünüyorduk ki, bu konudaki haklılığımız başlama vuruşuyla gerçeğe dönüştü. Rakibin korkunç baskı kurduğu ve Demirspor´un da  söz konusu  baskıyı kıramadığı dakikalar sonucu ki  bu 64.dakikaya rastlıyor, Ümraniyespor beraberlik sayısına ulaştı. Bu golü ağlarında görmesine rağmen Temsilcimiz,  henüz müsabakaya yeni başlamışçasına rakip kaleye düzenlediği altı ataktan ikisinde gole ulaştı ve 3-1´lik skor üstünlüğüyle sahadan ayrıldı.

 Daha önce de söylediğim gibi Ümit Hoca´nın takım üzerinde etkisi ve motivasyonu en üst seviyede. Haftalardan beri alınan seri galibiyetler ve puanlarda Hocamızın katkısı çok büyük. Yine de tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Çünkü, puan avantajı Demirspor lehine dönse de alt sıradaki rakiplerle olan puan farkı çok az.

Haydi Adana Demirspor, yeni haftanın ilk günüde 15 Nisan Pazartesi günü saat 19.00´da içerde oynayacağın Altay maçını rehavete düşmeden üç puanla kapadığın takdirde, kalan beş haftada en iyi sonuçları alacağına eminim. Esasen üst üste alınan  galibiyetlerinin moralinin, daha sonraki maçları olumlu yönde etkilemesi kuvvetle muhtemeldir.

Gol şansın yüksek, her vurduğun ağlarla buluşsun Mavi Şimşeğim.

 

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51