Cihat OVALI - YORUM


ŞİMŞEK DEPLASMANDA KAZANIRKEN, KAPLAN EVİNDE MAĞLUP

PANORAMA


Temsilcimiz Adana Demirspor, Spor Toto  1.Lig´in 3.haftasında deplasmanda Gazişehir´i 1-0´lık skorla yenerek evine galibiyetle döndü. 16.dakikada Pote´nin ayağından penaltı kaçıran Mavi Şimşekler, 18.dakikada savunmadan seken topu takip eden aynı futbolcunun golüyle öne geçmesini bildi. İki topu direkten dönen ev sahibi takımın ikinci yarıdaki çabaları sonuç vermeyince, temsilcimiz puanını altıya çıkararak  sıralamada beşinciliğe yükseldi. Önümüzdeki haftalarda, şu an yaşadığı sıkıntılarını atlatacağını düşündüğüm temsilcimiz için gelecek günler taraftarının da desteğiyle zirveyi zorlayacak bir görünüm çiziyor. Yeter ki biraz sabredelim.

Bir diğer Temsilcimiz Adanaspor,  kendi sahasında oynadığı karşılaşmada Afyonspor´a 2-0 yenilmekten kurtulamadı. İlk üç haftada sadece bir puan alabilen Turuncu Beyazlılar için tehlike çanları adeta çalıyor. Maçın 4.dakikasında auta atmanın zor olduğu pozisyonu kaçıran temsilcimiz, 19.dakikada defans hatasından golü kalesinde gördü. İkinci yarı tam toparlanacak dediğimiz anda, 46.dakikada bir eksik kalan Adanaspor için 49.dakikada gelen ikinci gol, ümitlerin yitirilmesine sebep oldu.Takımda eksik oyuncuların fazla olması Hocamız´ın elini kolunu bağladı desek yanlış bir cümle kullanmamış oluruz. Her ne kadar, aldığı puana karşılık 15.sırada yer alsa da, önümüzdeki haftalarda sakat ve cezalı futbolcuların kadroya girmesiyle toparlanacağını düşünüyorum Toros Kaplanları´nın.

Spor Toto  1. Lig´in 3.haftası toplam (24)  gole sahne olurken,  iki beraberliğin olduğu hafta yaşadık.   En farklı sonucu evinde Eskişehirspor´u 5-0´lık skorla yenen Gençlerbirliği takımı ile deplasmanda İstanbulspor´u aynı skorla deviren Altay elde etti. Öte yandan deplasmanda oynayan dört takımın evlerine galibiyetle dönmeleri, haftanın en ilginç olayıydı.

Bu  haftayı galibiyetle kapatan Temsilcimiz  Adana Demirspor  (6)  puanla  beşinci sıraya çıkarken,  kendi sahasında puan alamayan Adanaspor (1) puanla   on beşinci sırada. İlk üç haftayı kayıpsız kapatan Gençlerbirliği, Giresunspor ve Boluspor ilk üç olarak sıralamada yer alırken, son sıraları temsilcimiz Adanaspor´la birlikte Karabükspor, Elazığspor ve Eskişehirspor birer puanla paylaşıyor.

4.hafta karşılaşmalarında;  Adanaspor  1 Eylül 2018 Cumartesi günü saat 21.45´de Altay deplasmanına giderken,  Adana Demirspor 2 Eylül 2018 Pazar günü evinde saat 21.45´de İstanbulspor´u ağırlayacak.   

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51